28 листопада 2022 21:55

"Я наполягатиму, як журналіст": Циганик поставив умову для наступного тренера збірної України

Наприкінці 2022 року у головного тренера збірної України Олександра Петракова закінчується термін дії його контракту з УАФ. У пресі тим часом ходять чутки про можливе призначення на посаду Сергія Реброва.


Нещодавно Сергій Ребров відвідав Київ. Деякі пов'язали його візит із фактом переговорів щодо роботи зі збірною України. Навіть називалися деталі угоди – контракт до 2030 року.

Відомий журналіст Ігор Циганик підтримує ідею про довгостроковий договір з новим наставником синьо-жовтих незалежно від прізвища фахівця.


«Я наполягатиму, як журналіст, на тому, щоб наступний тренер збірної України підписав контракт мінімум на чотири роки. Це стосується будь-кого. Залишать Петракова – однаково чотири. Чому? Ми потрапили у складну ситуацію, коли ми маємо теоретичні шанси на вихід на чемпіонат Європи».


Експерт також вказує на необхідність зміни поколінь, що назріла у збірній України.


«Оцінювати рівень тренера з одного відбору не зовсім об'єктивно. Найголовніше – у нас має пройти зміна поколінь. Ця команда, яку зводив Шевченко, відходить».


Тому, резюмуючи, Циганик вважає, що питання до нового наставника мають йти вже з наступного відбору.

«Це має бути об'єктивний та плавний процес. Тому якщо тренер прийде, він має прийти щонайменше на чотири роки. Його роботу можна буде оцінювати виключно щодо відбору на ЧС-2026», – заявив Циганик в ефірі авторської програми «Циганик LIVE».


Нагадаємо, що в березні збірна України стартуватиме у кваліфікації на Євро-2024. Перші поєдинок синьо-жовті проведуть 26 березня на виїзді проти Англії.