27 листопада 2022 22:36

"Нагадує діалог Паніковського та Бендера": журналіст здивований претензіям "Дніпра-1" про перенесення матчів "Шахтаря"

Шахтар, перегравши Ворсклу в рамках 15-го туру УПЛ (3:2) пішов на зимову перерву, незважаючи на наявність двох незіграних матчів (з Мінаєм та Львовом), які «гірники» раніше перенесли.


Шахтар вирішив не проводити вищезгадані ігри цього року, а перенести їх уже на весну, хоча раніше стверджувалося, що ту саму зустріч дев'ятого туру з Мінаєм донеччани мали провести в грудні.


При цьому Дніпру-1 жодного разу не вдалося домовитися про перенесення своїх матчів, про що нещодавно згадував спортивний директор клубу Євген Красніков, а, наприклад, Кривбас та Чорноморець зіграють перенесену зустріч сьомого туру другого грудня.


Журналіст Михайло Співаковський стверджує, що за його інформацією головні суперники Шахтаря з УПЛ злегка здивуються станом справ, що склався, з переносами ігор «гірників».


«Я точно знаю – спілкувався – і у Дніпрі-1, і в Динамо вважають, що так, це не дуже гарно, це дії проти змагань. Не проти регламенту», – заявив Співаковський в ефірі YouTube-каналу «ТаТоТаке».


При цьому сам журналіст не розуміє, чому Дніпро-1 незадоволений, адже за регламентом Шахтар не робить нічого протизаконного, просто суперники донеччан погоджуються на їхні ініціативи, а дніпрян – ні. Співаковський порівнює це з епізодом із роману «Золоте теля».


«Скаржитися на те, що ти не можеш домовитися, а хтось може… Це мені нагадує діалог Паніковський-Бендер, коли Паніковський каже «я місяць не був у лазні, я старий, мене дівчата не люблять», а Бендер йому відповідає « звертайся до всесвітньої ліги сексуальних реформ».


Нагадаємо, що Дніпро-1 зокрема просив Чорноморець про перенесення гри 10-го туру. Одесити тоді не погодилися, а сам матч закінчився перемогою команди Олександра Кучера – 1:0. Динамо ж 30 листопада зіграє із Металістом у рамках перенесеного поєдинку восьмого туру.