27 листопада 2022 09:54

Юрген Клінсманн: "Лава запасних Ірану постійно підстрибувала та працювала з арбітрами - це їхня культура"

Колишній тренер збірної Німеччини Юрген Клінсманн прокоментував перемогу Ірану над Уельсом (2:0) на ЧС-2022.


«Це їхня культура, їхній спосіб робити це. Ось чому Карлуш Кейруш дуже добре підходить для національної збірної Ірану. Він мав труднощі в Південній Америці, не зміг пройти кваліфікацію з Колумбією, а потім не зміг пройти кваліфікацію з Єгиптом також.

Перед ЧС він повернувся в Іран, де тренував протягом тривалого часу. Це не випадково, це все навмисно. Це частина їхньої культури, те, як вони грають, вони ідеально працювали з арбітром.

Лава запасних постійно підстрибувала і працювала з лайнсменом, з четвертим арбітром. Вони постійно у вас у вухах і перед обличчям. Кіффер Мур (гравець збірної Уельсу - прим.), напевно, розповість вам кілька історій після цієї гри, у нього було багато дрібних інцидентів там, які ми не бачили.

Це їхня культура, вони начебто змушують вас втрачати увагу та концентрацію, що для вас справді важливо. Це була б велика різниця з іншим арбітром. У них був арбітр із Гватемали. Я працював у США шість років і поїхав до Гватемали, Гондурасу, Коста-Рики. Це в основному відповідає їхній культурі. Навколо них є п’ятеро людей, які говорять про це», - сказав Клінсманн в ефірі BBC.