25 листопада 2022 23:06

Чи готує РФ наступ з боку Білорусі наприкінці листопада: відповідь ГУР

Фото - ua.depositphotos.com


В останні дні поширюється інформація про нібито плани ворога атакувати Україну ударним угрупуванням РФ та республіки Білорусь з боку північних кордонів України наприкінці листопада. У ГУР прокоментували ці "вкиди".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram Головного управління розвідки МО України.


Ця інформація посилюється анонімними "вкидами" про масовану ракетно-авіаційну атаку, яка передуватиме такому вторгненню.


Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що така інформація не відповідає дійсності. Мета такої інформаційної спецоперації — спровокувати Україну перекинути значну частину війська до кордону з Білоруссю, щоб послабити наступальний потенціал ЗСУ на сході та півдні України, а заразом показати білорусам нібито наміри нашої держави атакувати територію Білорусі.


Крім того, такі повідомлення мають на меті посіяти паніку серед українського суспільства та є частиною ворожих іноформаційно-психологічних спецоперацій. На це вказує і той факт, що спочатку у подібних повідомленнях вказувалася дата можливого вторгнення 25-28 листопада, а за кілька годин дата вторгнення змістилася на 28-29 листопада.

У ГУР закликали українців не наражатися на ворожі провокації та довіряти лише офіційним джерелам інформації. За даними розвідки на території Білорусі відсутнє ударне угруповання, яке може виконати подібні завдання.