25 листопада 2022 15:17

Ігор КОСТЮК: "Сьогоднішня гра показала, що в команді є здорова конкуренція"

Головний тренер «Динамо» U-19 Ігор Костюк поділився враженнями від перемоги своїх підопічних над «Металістом 1925».


– Наскільки справедливим є твердження, що матч пройшов під знаком кадрових проблем, однак дублери себе показали найкращим чином?

– Ми бачимо, що Янчишин вже другу гру грає на цій позиції і забив два м’ячі, замість Бенедюка грає Котуха. Це хлопці, яким випало можливість, вони і раніше грали. Я вважаю, що добре себе проявили і гідно замінили. Сьогоднішня гра показала, що є здорова конкуренція, і це тішить, що ті хлопці, які виходять на заміну, посилюють гру та гідно виглядають на фоні U-19, тому що вони прийшли з академії.


– Сьогодні забив Зоренко, який вперше вийшов у старті…

– Ну так. Ми ж знаємо, що в нас проблема – забивають всі, крім нападників. Сьогодні нападник забив. Я йому сказав, що він зробив великий об’єм роботи, був дуже корисним і за це у вигляді винагороди забив м’яч. Тобто через роботу будуть забиватися голи.


– А ось Маткевич, ваш найкращий бомбардир, навпаки щось затормозив із результативністю.

– Ну дивіться, він сьогодні віддав дві результативні передачі й сказав, що іще хоче забити. Я йому сказав: «Андрюха, дві гольові передачі – краще, ніж один гол». Тобто сьогодні він був корисним на вістрі. Гольові передачі, створював моменти для команди. Працюємо всі на команду, щоб вона вигравала.


– Ті хлопці, які повернулися з чемпіонату Європи, вони ще зможуть допомогти команді?

– Так, вони якраз сьогодні приїхали. Ми їх не тривожили, бо була важка дорога. Ми знаємо, що і Царенко, і Горбач, і Бенедюк (в останній грі відіграв більше 80 хвилин) були корисні та принесли нашій збірній перше місце в своїй групі.


– Ви вважаєте, що ця поїздка була для них корисною?

– Ну звичайно, виклик в юнацьку збірну для них теж престижно. Тому що на фоні збірних, на фоні інших гравців, та взаємодія, інша тактика… Тішить, що тренер збірної викликає їх, використовує. Це також наша робота, яка непомітно не проходить і гравці потрапляють в збірну.