25 листопада 2022 10:06

"Добре, що у нас тільки два братські народи". Шовковський висловився про відсутність тепла та світла в Україні

Легендарний голкіпер Динамо та національної збірної України Олександр Шовковський закликав своїх співгромадян не опускати руки через відсутність світла та тепла практично на всій території табору та вірити у краще.


Проблеми з комунікаціями через постійні обстріли російськими військами критичної інфраструктури України нагадали Шовковському епізоди його ігрової кар'єри, пов'язані з «привітним» прийомом у Мінську.

«Понад 16 годин немає світла у самому центрі столиці. Я пам'ятаю, як після тренувань ми милися у холодній воді. Я пам'ятаю, як грали при -17 за Цельсієм (цікаво, що це було саме в Мінську, у столиці країни, яка всіляко підтримує російську агресію). Добре, що у нас лише два братські народи».

Незважаючи ні на що легендарний футболіст вірить, що всі ці труднощі лише загартують українців та допоможуть об'єднатися у боротьбі проти спільного ворога.

«Правду кажуть, що кровна ворожнеча найжорстокіша! Я відчуваю, що ми ще більше стискаємося в кулак, щоб відчувати один одного… щоб доповнювати один одного… щоб об'єднавшись стати одним цілим… Безстрашним… Незламним… Непереможним!», — написав Шовковський у своїй інстаграмі.

Раніше Шовковський говорив, що за весь час повномасштабної війни в Україні йому зателефонував лише один колега із Росії зі словами підтримки.