23 листопада 2022 09:16

"У нього є інтелігентність": журналіст назвав унікального захисника збірної України

Ведучі програми "ТаТоТаке" Роберто Моралес та Михайло Співаковський розібрали дії гравців донецького Шахтаря у матчі проти Дніпра-1 (1:2).


Зокрема, Моралес зазначив, що після Ліги чемпіонів футболісти "гірників" здали емоційно.


«Гравці Шахтаря десь емоційно здулися після Ліги чемпіонів. Хтось може грати погано, хтось не був стабільним, але коли Матвієнко, який був скелею, починає здуватись, тоді питання загального настрою гравців».


Водночас Співаковський оцінив гру захисника Шахтаря Миколи Матвієнка. Журналіст зазначив, що захисник донецької команди дуже часто і досить спокійно робить обведення біля свого штрафного майданчика та виконує майстерні передачі на партнерів.


«Матвієнко з м'ячем робить те, що наші захисники зазвичай не роблять. Він має інтелігентність цієї роботи. Він унікальний гравець у цьому сенсі, але не робить тих речей, які має робити захисник».

Журналіст акцентував увагу на епізоді з голом нападаючого Дніпра-1 Артема Довбика у ворота Шахтаря, коли Матвієнко програв дуель своєму опоненту. Співаковський додав, що після таких моментів захиснику «гірників важко буде перейти до класного європейського клубу.


Раніше була інформація, що Брайтон, який очолює екс-тренер Шахтаря Роберто Де Дзербі, зацікавлений у послугах Матвієнка.

Нинішнього сезону на рахунку 26-річного гравця 18 матчів за Шахтар в УПЛ та Лізі чемпіонів. Контракт Матвієнка із «гірниками» розрахований до 30 червня 2025 року. Портал Transfermarkt оцінює його вартість у 11 мільйонів євро.