22 листопада 2022 19:11

"Укренерго": Росія пошкодила практично всі теплові та гідроелектростанції України

Російські ракетні удари пошкодили практично всі українські теплові та гідроелектростанції. Про це на брифінгу повідомив глава правління національної енергетичної компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький у вівторок, 22 листопада.


Кудрицький сказав, що минулого тижня українська енергосистема зазнала вже шостої масованої атаки від російського агресора, яка стала найбільшою за весь час. Близько 100 важких ракет випустила Росія, в основному, по підстанціях "Укренерго" та електростанціях, які виробляють електроенергію для українських споживачів. Було пошкоджено 15 об'єктів компанії в день масованої ракетної атаки, обладнання яких є складним та високотехнологічним, що вимагає часу для його полагодження, пояснив голова "Укренерго".


"Після останньої атаки у нас практично не залишилося в Україні неушкоджених теплових і гідроелектростанцій. Тобто для того, щоб ви розуміли масштаб цих атак і те, з чим нам доводиться працювати, практично вся теплова та гідрогенерація, якщо ми говоримо про великі електростанції, зазнала ушкоджень, зазнала ракетних ударів", – підкреслив Кудрицький.


Також майже не залишилося неушкоджених вузлових підстанцій "Укренерго". Кудрицький зазначив, що на кожну важливу підстанцію вже щось "прилітало", а на деякі — по три, п'ять ударів та навіть по 8 разів. Масштаб руйнувань колосальний, сказав глава компанії. Після кожної масованої ракетної атаки потрібен час, щоб заживити споживачів, відновити енергопостачання, ще декілька днів потрібно для стабілізації мережі.