22 листопада 2022 18:49

"Шахтар" переміг "Динамо" полковника Лобановського": екс-тренер гірників згадав легендарну зарубу 2002 року

Колишній головний тренер Шахтаря Невіо Скала під час свого інтерв'ю італійській пресі згадав легендарне перше чемпіонство із «гірниками» у сезоні чемпіонату України 2001/2002.

Фахівець наголосив, що в ті часи Шахтар протистояв в Україні дуже сильному Динамо Валерію Лобановському, який навіть мав звання полковника міліції, оскільки товариство «Динамо» з часів СРСР належало до міністерства внутрішніх справ.


Цікаво, що перед тим історичним сезоном кияни дев'ять років поспіль вигравали титул, стаючи найкращою командою країни.


«Я тренував в Україні – де, на жаль, зараз відбувається те, що ми бачимо – і вперше в історії ми перемогли Динамо, вигравши чемпіонат. Це була дуже сильна команда під керівництвом полковника Лобановського, яка багато років домінувала в Україні», – заявив Скала в інтерв'ю Guerin Sportivo.

Зазначимо, що Скала очолив Шахтар у січні 2002 року і лише за половину сезону зміг виграти з «гірниками» їхній перший чемпіонат України, а також Кубок країни.


Певною мірою на те, що Динамо того сезону втратило титул, напевно вплинула смерть Лобановського у травні того року у вирішальний момент чемпіонату.