22 листопада 2022 10:40

FFF не дала опублікувати інтерв'ю Льоріса про гомофобію. У ньому капітан збірної Франції назвав гомофобні кричалки частиною "фольклору" та "мови футболу"

Федерація футболу Франції не схвалила вихід інтерв'ю про гомофобію за участю Уго Льоріса.

Про це розповів Йоан Лемер – перший французький відкритий гей-футболіст, який грав на напівпрофесійному рівні. Наразі він обіймає посаду президента організації Foot Ensemble, яка бореться проти дискримінації представників ЛГБТ+ спільноти у футболі.


У розмові з Arrêt sur images Лемер розповів, що він разом із одним із журналістів переконав Федерацію футболу Франції (FFF) у необхідності створення відео, спрямованого проти гомофобії. Воно було націлене на підвищення обізнаності про це серед молодих гравців і тренерів. Проте, прибувши на базу збірної Франції, вони виявили, що зніматиметься у відео лише Уго Льоріс, Жуль Кунде та Жонатан Клосс.

Лемер розповів, що відповіді Кунде та Клосса на цю тему були прийнятними, а ось слова Льоріса – ні. Лемер заявив, що він поставив капітану збірної Франції питання про гомофобні образи з боку вболівальників, присутніх на трибунах, а Льоріс відповів, що це частина «фольклору» та «мови футболу». Це дуже розчарувало Лемера.

Це відео опинилося у розпорядженні редакції Arrêt sur images. Як повідомляється, спочатку Льоріс сказав, що виступає проти всіх форм дискримінації та каже, що «гомофобії немає місця в суспільстві». Потім він зі сміхом відреагував на питання про гомофобні кричалки у футболі, сказавши: «Уболівальники, які тебе підколюють та ображають, – це частина гри. Це поштовх, який можна використовувати як додаткову мотивацію. Тобі хочеться перебороти це».


Лемер розповів, що відправив це відео до FFF і отримав відповідь за півроку. До нього був прикріплений 5-хвилинний ролик із відповідями Кунде та Клосса, а також з тими словами Льоріса, які оцінені як «не такі погані».

Попри це відео так і не вийшло. Лемер вважає, що організація і не мала наміру його випускати.


Раніше стало відомо, що Льоріс не носитиме капітанську пов'язку One Love на матчах чемпіонату світу в Катарі. Таке рішення було ухвалено ще до відмови всіх збірних від цієї акції.


Із цього приводу голкіпер сказав: «Коли Франція приймає іноземців, ми хочемо, щоб нашу культуру поважали. У Катарі я зроблю так само».