21 листопада 2022 16:51
1

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Забарному та Сироті потрібно вдосконалюватися у грі при стандартах біля воріт суперника"

Прес-конференція головного тренера "Динамо" Мірчі Луческу після перемоги над "Вересом".


- Сьогодні "Динамо" подало 14 кутових, але голів ми так і не побачили. До того ж команда в кожному матчі подає багато стандартів, а голів після них мало. З чим це пов'язано?


- Мене теж непокоїть цей момент. Я говорив про це на лаві. У цьому чемпіонаті ми подали десь 80 кутових. Часто кажу хлопцям, що для того, щоб досягти успіху при стандартах, потрібна якість. Але якість вони мають. Потрібна сміливість. Потрібно сміливіше йти на м'яч і вступати у боротьбу, щоб випередити суперника. У нас відсутня ця сміливість. І це не лише за стандартів. Ми маємо повернути свій кураж.


У Попова були ці приходи до штрафного майданчика. Він зустрічався з м'ячем, але останнім часом Денис трохи втратив свою навичку гри на другому поверсі. Забарному та Сироті треба вдосконалюватися. Вони ще недостатньо хороші за стандартів. У мій перший рік тут ми розігрували м'яч, приводили зайвого гравця до штрафного майданчика. У нас все виходило, і ми забивали.


Наразі суперники нас уже вивчили і приводять по 2-3 гравці ближче до кутового, щоб не дати нам розіграти м'яч. У разі вже потрібні хороші подачі. Потрібно сміливіше йти на м'яч у самій штрафній. Мене теж дуже непокоїть цей момент. У нас хороший контроль м'яча та багато моментів. Але чи останній пас, чи подача, чи сам розіграш із кутових не доходять до адресата. У мій час казали, що кутовий – це на 90% гол. Між футболістами були великі відстані і грали трохи інакше. Нині інше співвідношення. Потрібно покращувати цей компонент.

А Сидорчуку и дальше по списку не?