21 листопада 2022 16:36

Юрій ВІРТ: "Виконання Циганкова вирішило результат матчу"

Прес-конференція головного тренера "Вереса" Юрія Вірта після поразки від "Динамо".


- Насамперед хочу привітати "Динамо" з перемогою. Вийшла бойова гра. У першому таймі ми зіграли організовано в обороні і до забитого м'яча киян практично не мали гольових моментів. Гол ми привезли собі самі. Після невдалого ауту пропустили атаку, і виконання Циганкова вирішило результат матчу.


Після пропущеного м'яча почали грати агресивніше. Почали пресингувати суперника та володіли м'ячем, але реальних гольових моментів у першому таймі не створили. Після перерви нам треба було зрівняти рахунок. Ми мали два моменти для цього. Міг забивати Дахновський, коли він не влучив у ворота. Ще ми мали стандарт, який ми не використовували.


Розуміли, що "Динамо" мала перевагу, тому почали грати у більш авантюрний футбол. Хотіли зрівняти рахунок та оголювали свій тил. "Динамо" могло цим скористатися та забити другий м'яч. Але Когут врятував. До своїх футболістів я не маю питань. Вони віддали всі сили. Ми налаштовувалися на гру, чудово розуміючи силу "Динамо". Такому супернику треба забивати. Розраховувати на 0:0 дуже важко.


У нас є така проблема – не можемо розкривати оборону грандів, і нам важко даються голи. А щодо захисних дій у мене немає претензій до команди. Ми добре грали в обороні, за винятком останніх хвилин. Вітаю "Динамо", готуватимемося до наступних матчів.


Матчі з "Шахтарем" та "Динамо" вийшли однаковими і за грою, і за результатом. Хоча гірникам ми програли з рахунком 0:2. Аналізували той матч. Далися взнаки наші індивідуальні помилки, після яких нам відразу забивають. Сьогодні елементарний аут призвів до того, що ми за десять секунд пропускаємо. Подібне було і з "Шахтарем".


Зрозуміло, що клас їхніх футболістів вищий. Тільки за рахунок організованої гри у захисті та швидких контратак ми могли сподіватися на те, щоб забрати очки. Тим більше, нам треба використовувати свої моменти. Якби сьогодні Дахновський зрівняв рахунок, то подивилися б, як далі розгорталася ситуація на полі.