21 листопада 2022 15:55

"Верес" – "Динамо" 0:1. Звіт про матч. Є три очки

Після перемоги над "Інгульцем" чотирма днями раніше "Динамо" у 14-му турі чемпіонату України зустрічалося з "Вересом" на стадіоні імені Лобановського.


У стартовий склад киян повернулися Попов і Сидорчук, які відбули дискваліфікацію. Нещерета у воротах змінив Бущан, а замість Кендзьори на правому фланзі захисту вийшов Тимчик. Це всі зміни у "біло-синіх", які відбулися порівняно з матчем проти "Інгульця". Також зазначимо, що на другу гру поспіль із перших хвилин на поле виходить Лонвейк.


Щоб добре розігрітися в досить холодну погоду, командам не знадобилося багато часу. Вже на першій хвилині динамівці запресингували суперника, внаслідок чого Ванат опинився з м'ячем у чужому штрафному майданчику, але арбітр зафіксував у форварда положення поза грою. "Верес" у відповідь провів дві атаки, які завершилися двома подачами з правого флангу в район воротарського майданчика. В обох випадках небезпеки вони не несли.


На 11-й хвилині Буяльський після зіткнення із захисником опинився на газоні у штрафному майданчику "Вереса". Арбітр вирішив, що все було в рамках правил і призначати пенальті не став, незважаючи на апеляцію з боку Віталія. Далі був дальній удар по воротах Бущана від Шарая - кіпер "Динамо" без проблем упіймав м'яч.


А ось момент киян був практично гольовим. Ваната вивели на ворота "Вереса" під гострим кутом, Владислав намагався переправити м'яч у сітку, проте Когут встиг виставити ногу та перевести м'яч на кутовий. Корнер у виконанні "біло-синіх" погрози воротам суперника не ніс.


Відкрити рахунок підопічним Луческу вдалося на 27-й хвилині. Циганков отримав м'яч на відстані 22-х метрів від воріт "Вереса", підпрацював м'яч під ліву ногу і завдав свій фірмовий удар під дальню штангу. Ефектний стрибок Когута, який намагався дотягнутися до круглого, виявився марним. Виручити свою команду у кіпера шансів не було.


Після того, як "Динамо" повело в рахунку, гра трохи заспокоїлася, але наприкінці першого тайму вдруге засмутити Когута міг Лонвейк. Голландець завдав потужного удару з правої зі штрафного та послав м'яч над поперечиною воріт "Вереса". На перерву команди пішли за мінімальної переваги киян.


На другий тайм вийшли Андрієвський та Гармаш, які замінили Шепелєва та Лонвейка відповідно. Тим часом гра проходила навіть без напівмоментів як у одних, так і у інших воріт. Динамівці контролювали м'яч, але до володінь суперника практично не просувалися. Лише на 59-й хвилині Сидорчук трохи розбавив сонний футбол украй неточним ударом здалеку.


А ось "Верес" міг цілком розраховувати на гол. На 62-й хвилині Дахновський відгукнувся на навіс з правого флангу, виграв боротьбу у Тимчика і добре приклався по м'ячу з літа з 11-ти метрів. Динамівцям вкрай пощастило – м'яч просвистів над поперечиною.

Слідом за цим епізодом Луческу зробив ще дві заміни. Замість Ваната вийшов Бесєдін, а Тимчик поступився місцем на полі Караваєву. "Біло-сині" потроху почали піддавлювати захист суперника, але на завершальній стадії не клеїлося, і навіть свіжі гравці не могли вирішити цю проблему.


На 74-й хвилині Гармаш вирішив завдати удару з-за меж штрафного майданчика. Пробив Денис, як кажуть, від душі, але в площину все одно не влучив. М'яч пролетів за метр від дальньої дев'ятки. Після цього Буяльський скористався відскоком у воротарської, проте послав круглого поряд зі штангою.


Наступну нагоду подвоїти перевагу "Динамо" впустив знову Гармаш. Циганков чудовою передачею на хід вивів Дениса прямо на ворота Когута. На жаль, хавбек киян пробив прямо на воротаря, а добивання від Сидорчука довелося над перекладиною. Впорався кіпер "Вереса" і з ударами від Андрієвського та Циганкова під кінець зустрічі. Підсумок матчу – 1:0 на користь "Динамо".