16 листопада 2022 23:14

Роналду про Рангника: "Звільняючи Сульшера, треба запрошувати топ-тренера, а не спортивного директора"

Кріштіану Роналду висловився про призначення Ральфа Рангніка тренером Ман Юнайтед.

– Призначення Ральфа Рангніка після Оле-Гуннара Сульшера показало вам, що МЮ не вистачає амбіцій? Я ніколи про нього не чув. А ви?


– Я теж не чув.


- Ви ніколи не чули про цього хлопця?


– Ні. І ніхто з тих, з ким я спілкувався, не знав, хто він такий.


- Ви називали його "босом"?


- Звісно. Ми маємо називати його так, адже його прийняли на роботу, я поважаю це. Я так називав усіх тренерів у своїй кар'єрі, це слід робити.


Але насправді в глибині душі я ніколи не сприймав його як боса, тому що з чимось я був не згоден.


Він застряг у часі [як і клуб], бо якщо ти не тренуєш кілька років, ти втрачаєш тренерську особу. Це [призначення] дуже здивувало мене і водночас не здивувало. Якщо у клубі нічого не змінюється, то й тренери не дивують.

– Рангнік говорив журналістам, що ви недостатньо пресингуєте і, можливо, вам слід змінити клуб, я подумав: та хто він такий? І чому він каже це людині, яка забиває голи?


– Щиро кажучи, мені це незрозуміло. Нові тренери приходять і думають, що розбираються в усьому найкраще. Я цього не розумію, адже футбол розвивається багато років.


Я поважаю будь-якого тренера, який має свій підхід чи свою психологію, але з деяких питань просто неможливо погодитися. Я завжди був такий.


Я завжди працював із найкращими тренерами: Зідан, Анчелотті, Моурінью, Фернанду Сантуш. Дечому я в них навчився. І коли бачиш тренера, який приходить і збирається здійснити революцію у футболі, я з цим не згоден. У мене є своя думка, з якою вони не згодні – але це частина роботи.


Зрештою я приходжу в клуб, щоб перемагати, і зі своїм досвідом хочу допомагати, як і завжди. Деякі тренери не беруть це, це частина роботи.


– Чи розумів Рангнік, що робить у такому клубі, як «Юнайтед»?


– Ні. Вони (Рангнік та його штаб – прим.) добре знали клуб, але не розуміли його масштаб, не знали клубної історії, що мене здивувало ще більше. Звільняючи Оле Сульшера, треба запрошувати топ-тренера, а не спортивного директора, сказав Роналду в інтерв'ю Пірсу Моргану.