13 листопада 2022 10:53

Почеттіно про ПСЖ: "Мессі в "Барсі" або Роналду в "Реалі" – благословення. Але коли охочих бути номером один занадто багато, то можуть бути проблеми"

Мауріс Почеттіно розповів про проблеми, з якими зіткнувся, тренуючи «ПСЖ».


– Такий досвід був потрібний – робота з великими зірками, спілкування з керівництвом. Це стало викликом – я був у складній ситуації та намагався зробити так, щоб цей особливий клуб працював.

- Як ви справлялися з такою кількістю зірок?

– Потрібно постійно адаптуватися, бо величі надто багато. Мессі для «Барси» чи Кріштіану Роналду у «Реалі» – це благословення. Але коли гравців, які хочуть бути номером один, стає надто багато, то можуть бути проблеми.

Все-таки на полі – 11 гравців та один м'яч. Призначили пенальті, і хто ж його битиме? Це навіть не рішення тренера.

- І як справлятися з таким складом?

- Інструкції не існує, це не пояснити. Наприклад, Навас та Доннарумма. Два перші номери на одній позиції. Тепер стало простіше. Нам потрібно було постійно шукати консенсуси, бути гнучкими та намагатися дати кожному те, що йому потрібно. Кожному потрібно різне, у всіх свої обставини, які залежать від спортивних результатів, сім'ї і так далі.

Люди дивляться лише на результат, але це є максимально складною роботою. Думаю, ми внесли до неї природність. Ми дали поштовх, який призвів до певної стабільності у «ПСЖ» цього року, – сказав Почеттіно.