10 листопада 2022 17:50
4

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Потрібно знайти баланс, щоб і Нещерет, і Бущан грали"

Прес-конференція головного тренера "Динамо" Мірчі Луческу після перемоги над "Олександрією".


– Ми взяли важливі три очки. Нарешті повернулися додому. Тренуємося та граємо у приємніших умовах на своїх полях без переїздів. Я вже казав хлопцям, що для нас головне брати очки та відновлювати наші втрати через власні помилки, щоб підтягнутися до лідируючої групи.


Радий перемозі. Ми грали проти суперника, який показував дуже добрий футбол. Мені дуже сподобалася "Олександрія". Можливо, вона грає у найкращий футбол у першій частині чемпіонату. Вони показують атакуючий футбол із комбінаціями та легко доходять до чужих воріт. Ми повинні були грати так, щоб передбачати дії суперника, компактно діяти при відборі м'яча і атакувати вільні зони. Так і сталося. Прийшли голи. Ми могли забити ще, але й суперник також міг забити більше.


Хочеться переглянути ті епізоди з падіннями у штрафному майданчику. Циганков був на швидкості, забрав під себе м'яч. Мені здалося, що там був фол. Але якщо ти не даєш пенальті, ти не впевнений, то хоч би не показуй жовту картку. Тому що було падіння у штрафному майданчику від контакту. Епізод із Ванатом теж треба подивитися. Мені здалося, що там теж спочатку захисник зіграв у ногу. А якщо контакту не було, то це друга жовта Ванату та червона картка. Інтерпретація цих моментів є різною.


У матчі були добрі швидкості в обох команд. Дивно, що наші гравці та колишні виходять на поле проти нас із подвоєною енергією. Хочуть довести. Вітаю Шулянського із голом. Він був наполегливий і заслужив на нього.

– Бущан після травми зіграв один матч і все.


- Йому було рано виходити грати проти "Фенербахче". Це була моя помилка. Георгій повернувся з великим ентузіазмом і бажанням, тож я його поставив. Можливо, наступного матчу він вийде на поле. Йому ще потрібен час на підготовку.

- Матч із "Фенербахче" був принциповим для Бущана з урахуванням першої гри у Стамбулі?


- Ні, там не було ніякого підґрунтя. Просто Бущан хотів грати. За винятком того виходу за першого голу він добре зіграв. Відчувається, що коли гравець пропускає якийсь час, йому потім складно включитися в гру. Я казав, щоб він починав наші атаки від своїх воріт, але він віддавав перевагу довгим передачам, і ми втрачали м'яч. Але це все можна виправити. Нещере добре тренується і добре поводиться. Вони воротарі збірної та гравці "Динамо". Мені потрібно знайти баланс, щоб вони обидва грали. Це воротарі найвищого рівня.

Бущана треба продавати і награвати Руслана далі. Перспективи набагато більше. А Жорі треба йти далі.
Схоже, що розгледів Шулю :) Може колись повернеться. Мегатренер, бл...
Замініть окуляри на очки. У них окулярів повні валізи, але це їм не допомагає влучати у ворота ))).