8 листопада 2022 18:05

УЄФА знову виступив проти Суперліги: "Спортивні принципи та громадські інтереси вищі за привілеї та особисту вигоду"

УЄФА провела зустріч із представниками Суперліги Європи.


Під час зустрічі з A22 Sports (компанія, що займається розвитком Суперліги), вище керівництво УЄФА спільно з керівництвом національних ліг, клубів та фанатських організацій знову виступили проти Суперліги та подібних до неї проектів.


«Найвище керівництво УЄФА на чолі з президентом Олександром Чеферіном та високопосадовці національних ліг, клубів, гравців та вболівальників разом підкреслили, що опозиція самопроголошеній Суперлізі залишається переважною, як це було з квітня 2021 року.


Учасники зустрічі з подивом прийняли до відома заяви генерального директора A22 Sports про те, що ця компанія не представляє жодних клубів у жодній якості, у тому числі три клуби («Реал», «Барселона», «Ювентус» – прим.), які продовжують відкрито підтримувати проект.


УЄФА і партнери, як і раніше, віддані принципам європейського футболу, заснованим на відкритості, солідарності та меритократії і ставлять спортивні принципи та громадські інтереси вище за привілеї та особисту вигоду.


Цей підхід отримав одностайну підтримку Європейської комісії, Європейського парламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи та широку підтримку з боку національних урядів, державних установ та зацікавлених сторін у всьому континенті.


Європейський футбол продовжуватиме твердо виступати за позитивний майбутній розвиток гри та суспільства», – йдеться у заяві УЄФА за підсумками зустрічі.