7 листопада 2022 13:43

"Луческу розлютився і сказав, що я шахраював". Головного тренера "Динамо" звинуватили у параної

Екс-головний тренер Стяуа (1986-1990) Ангел Йорданеску згадав про яскраві часи суперництва з Динамо Бухарест Мірчі Луческу, яке відбувалося у 80-ті роки минулого століття.


Мірча Луческу з 1985 по 1990 роки. очолював румунське Динамо, яке на той час протистояло сусідам Бухаресту в особі Стяуа. Ангел Йорданеску поділився епізодом з їхнього спілкування, який відбувся після одного з матчів.

«Я виграв матч і через якийсь час сказав [жартома] Мірчі Луческу: «Я сидів і підслуховував твоє тренування». Що було неправдою. Він прийняв це як належне! Він розлютився, сказав: «Ти шахраював, тому ти і виграв матч!».

При цьому румунський фахівець в інтерв'ю GSP визнає, що Луческу в ті роки дуже захопився конкуренцією зі Стяуа, тому у нього склалося враження, що за ним стежать з усіх боків.

«Але його справді не було чути. Я ж казав, двері [в роздягальні] справді були, але там була велика шафа з апаратурою, яка не дозволяла... Далі, всередині роздягальні, були ті самі щільні армійські штори, які не дозволяли чути звуки. Але він прийняв це як належне».

Зазначимо, що разом із Динамо Луческу став чемпіоном 1989/1990, а також двічі здобув Кубок Румунії (1985/1986, 1989/1990).