5 листопада 2022 12:20

Тебас про Суперлігу: "Якщо ви ставите неправильний діагноз - уб'єте пацієнта. Це фейк, що молодь не дивиться футболу"

Глава Ла Ліги Хав'єр Тебас виступив проти зміни формату єврокубків.


«Найбільше мене турбує не те, що говорять Флорентіно Перес, Аньєллі чи новий генеральний директор, а те, що вони ставлять неправильний діагноз. Якщо ви ставите неправильний діагноз, як лікарі, ви вб'єте пацієнта. Діагноз, який вони ставлять, полягає в тому, що молодь не дивиться футболу, тому рішення бачиться їм у зміні форматів.

Проблема в тому, що діагноз поставлений не так. Нині такий час, коли молоді люди дивляться більше за футбол. Вони використовують сучасні технології, дивляться футбол у соціальних мережах, за допомогою стрімінгових сервісів, скрізь. Дуже важливо знати, що спорт загалом та футбол зокрема дивиться різна публіка і тут необхідно враховувати вік.


Суперліга створює наступний дискурс: «Я хочу створити змагання з 20 найкращими клубами світу». Більше вони нічого не мають, і їм доводиться підкріплювати свій аргумент за допомогою фейкових новин. Одна з таких – молодь не дивиться футболу, і ми маємо змінити формат, щоб залучити їх.

Не можна дорівнювати НФЛ, яка є локальним ринком. Навіть незважаючи на 300 мільйонів людей у США, це локальний ринок: закриті ліги, ліги іншого типу і навіть аудіовізуально це інше.

Вони спираються на фейки, кажуть, що проблема у форматі змагань. Цьогорічний формат, сильні національні ліги та чудова Ліга чемпіонів – це успіх, який не треба міняти. Нам доведеться внести корективи, але ми не повинні змінювати все, тому що молоді люди не відмовляються від нас, вони продовжують спостерігати за нами», – заявив Тебас.