4 листопада 2022 16:04

Гвардіола - про вiдхiд Піке: "Дивовижна новина. Було честю бути його тренером 4 роки"

Головний тренер «Манчестер Сіті» Хосеп Гвардіола прокоментував завершення кар'єри іспанським захисником Жераром Піке, разом з яким він працював у «Барселоні».

«Дивовижна новина. Піке був тут, в Англії, у молодому віці. Після цього він збудував неймовірну кар'єру в «Барселоні». Я бажаю йому всього найкращого для нього та його родини. Я знаю його маму та тата — це неймовірні люди. Піке – величезна особистість. Це футболіст для великих матчів, який завжди грав на найвищому рівні. Такі гравці потрібні всім великим клубам. Він виграв все у «Барселоні» та збірній Іспанії. Настав час закінчувати, але його майбутнє буде світлим, він розумний хлопець. Для мене було великою честю бути його тренером, ми провели неймовірні чотири роки разом.


Чи можна когось із гравців «Сіті» порівняти з Піке? Ні, порівняння не буде. Якщо порівнюєш, то робиш комусь неприємно. Якщо ви запитаєте, хто був найкращим фланговим захисником із тих, з ким я працював, то відповідь буде несправедливою, тому що всі гравці – різні.

Жерар щасливий. Він казав, що хоче бути не футболістом, а гравцем "Барси". Його мрія здійснилася – він провів у клубі 13, 14 чи 15 років. Він був там у складні моменти, грав у важливих матчах Ліги чемпіонів, виходив із «Реалом» у «класико». У його кар'єрі були зльоти та падіння, але це трапляється з будь-яким футболістом. У роздягальні завжди відчувався його характер і він завжди виявляв його у великих матчах», — цитує Гвардіолу Manchester Evening News.