3 листопада 2022 16:21

Пеп про 1 команду з Іспанії у плей-офф Ліги чемпіонів: "Це не провал. Вони 20-25 років домінували в Європі"

Пеп Гвардіола оцінив виступ клубів з Іспанії у Лізі чемпіонів.

У плей-офф Ліги чемпіонів від Іспанії виступить лише "Реал". «Барселона» та «Севілья» посіли треті місця у групах Ліги чемпіонів – навесні вони зіграють у Лізі Європи. «Атлетіко» став 4-м у групі з «Брюгге», «Порту» та «Байєром» і вилетів із єврокубків.

Протягом останніх 20-25 років іспанські клуби домінували в Європі. "Барселона", "Реал", "Атлетіко", "Севілья", "Валенсія" свого часу завжди були тут. Цього року деякі з цих клубів не вийшли до плей-офф... Такий футбол.


Це не провал. Вони пробували, але вилетіли. Наступного року вони повернуться сильнішими.

Ліга чемпіонів – дуже складний турнір. Ми постійно про це говоримо. В останні роки ми виходимо до плей-офф, але не варто сприймати це як належне. Статус клубу не має значення у цьому турнірі.


Ліга чемпіонів вимагає багато чого на короткому часовому відрізку. Якщо ти припускаєш одну чи дві помилки, то все вирішуватиметься в останньому турі. У такому разі є шанс вилетіти. Чи означає це, що "Барса", "Ювентус" чи "Атлетіко" погані? Ні в якому разі.

Це по-справжньому особливий дуже важкий турнір. Є рішення, які неможливо контролювати, дії, які від тебе не залежать. Це може призвести до вильоту», – сказав тренер «Манчестер Сіті» після перемоги над «Севільєю» (3:1) у заключному турі групового етапу Ліги чемпіонів.