2 листопада 2022 09:24

Більше, ніж у Петракова: стала відома зарплата Запісоцького на посаді генсека УАФ

Генеральний секретар Української асоціації футболу Юрій Запісоцький цінується більше за головного тренера національної команди Олександра Петракова, про це каже зарплата генсека.


Під час розгляду клопотання генпрокуратури про обрання запобіжного заходу для Запісоцького у вигляді взяття під варту, стала відома його зарплата. Розгляд цього клопотання проходив у рамках справи про «завод Павелко».


Правоохоронці просили у суду як альтернативу взяття під варту заставу у розмірі 90 млн гривень. У відповідь захист просив зменшити його розмір, оскільки генсек заробляє всього лише шість млн гривень на рік, повідомляє FootballHub.


Для порівняння, Олександр Петраков за роботу у збірній України отримує 10 тисяч доларів на місяць, що на даний момент виходить 400 тисяч у Петракова проти 500 тисяч у Запісоцького.


Нагадаємо, у 2018 році журналісти запідозрили чинного президента УАФ Андрія Павелка у корупції та відмиванні грошей УЄФА на будівництві заводу з виробництва штучних полів. Справа була передана до НАБУ та поліції.


У ході розслідування було встановлено, що компанія «ФФУ Продакшн» постачала газон виробництва компанії Polytan з 70% переплатою, а також переплатила мільйон доларів арабському офшору S.D.T., який пов'язаний з Павелком.