1 листопада 2022 11:33

"Костю, вони тебе використовують". Відомий інсайдер розкрив цікаві деталі недавньої особистої бесіди з Павелком

Днями стало відомо, що в будинку глави УАФ Андрія Павелка пройшли обшуки у справі про зловживання службовими повноваженнями топ-управлінців Асоціації.


Ще у 2016-2017 роках. тодішня ФФУ здобула від УЄФА понад чотири мільйони євро за участь збірної України на чемпіонаті Європи-2016. Але гроші, які мали піти на розвиток українського футболу, були витрачені в особистих цілях посадовцями Федерації.

Сам Павелко заперечує факт обшуків у його будинку, але журналіст Костянтин Андріюк запевняє, що подібні слідчі дії справді мали місце.

«Є інформація, що Павелко провів обшуки. Мені це підтвердили люди, яким підтвердила поліція. Але він каже, що обшуків не було».

Також інсайдер розповів про подробиці розмови з президентом УАФ, який відреагував на його пост у соцмережах.

«Я написав це у Telegram-каналі, і воно ще не встигло у ЗМІ потрапити, як мені дзвонить Павелко. Розмова тривала сім із половиною хвилин, із них п'ять – про російський слід. Пролунала фраза «Костю, вони тебе використовують».

Андріюк був здивований манерою промови Павелка, яка рясніла піднесеними обертами.

«Таке враження, що він або давав прес-конференцію, або з трибуни виступав. Він говорив зі мною такими пишномовними [фразами]. Та скажи: «Костя, давай з тобою поговоримо як чоловіки, домовимося, це можна, а це не можна», – емоційно розповів Андріюк в ефірі програми «ТаТоТаке».

Нагадаємо, що паралельно йде розслідування про завод із виробництва штучних полів, який було збудовано за бюджетні гроші у 2018 році, коли Павелко був головою бюджетного комітету ВРУ. Слідство підозрює функціонера та його оточення у корупції та відмиванні коштів.