27 жовтня 2022 11:40

Жозе Моурінью: "Гра на штучному полі - це не футбол"

Наставник "Роми" Жозе Моуріньо поділився очікуваннями від матчу з ГІКом у Лізі Європи. "Вовки" зіграють у Фінляндії, а матч відбудеться на штучному полі. Це не сподобалося "Особливому", адже одну з найболючиших поразок римляни зазнали проти "Буде-Глімта" (1:6). Той матч проходив на штучному полі.


- "Ромі" потрібна перемога і нам буде непросто. Після першої гри я сказав, що коли ми будемо грати 11 на 11, нам буде набагато складніше, але і супернику буде нелегко. Ми приїхали сюди не у відпустку. Я привітав їхнього тренера після гри в Римі і визнав, що це дуже добре організована команда. Відбувається еволюція футболу в цих частинах Європи. Раніше у них були окремі хороші гравці, а тепер - хороші команди. Ми хочемо залишитися в цьому турнірі, а не захищати свій титул у Лізі конференцій.

Не хочу скаржитися на штучне поле, але це не на нашу користь. Ми повинні грати в таких умовах, така склалася ситуація. Я не втомлююся повторювати, що гра на штучному полі - це не футбол, це зовсім інший вид спорту. Перевагу має той, хто звик грати в таких умовах.

У минулому сезоні ми провели дві гри на штучному покритті і обидві програли. Одну навіть з історичним результатом. Добре те, що ми показали всім, що таке правда, перемігши "Буде-Глімт" у Римі на "Стадіо Олімпіко". У матчі з ГІКом у нас не буде такої розкоші, якщо ми програємо - ми вилітаємо, - цитує Моуріньо Sportal.