27 жовтня 2022 11:20

А як же Україна? В ООН закликали ФІФА віддати місце Ірану на ЧС-2022 іншій збірній

Фото - ua.depositphotos.com


Посол Постійного представництва Домініки при ООН Паоло Замполлі запропонував замінити Іран на чемпіонаті світу 2022 року на Італію.


Паоло Замполі звернувся до президента ФІФА Джанні Інфантіно, щоб той виключив національну команду Ірану з ЧС-2022. Він пропонує замість Ірану відправити на ЧС-2022 Італію. Варто зазначити, що він італієць, який працює послом у Домініці при ООН.

«22 вересня 2022 року Верховний комісар Організації Об'єднаних Націй з прав людини висловив стурбованість щодо насильницького реагування сил безпеки на протести в Ірані.

Особисто і весь світ мріємо, і я впевнений, що це буде лише перевагою чемпіонату світу, щоб Італія зіграла проти Англії після дискваліфікації Ірану. Наскільки я розумію, Італія посідає перше місце у рейтингу ФІФА серед тих, хто не кваліфікувався», – цитує лист Замполі Calciomercato.

Раніше подібні звернення були від фанатів іранської команди, футболістів збірної Ірану та донецького Шахтаря, який відправляє на ЧС Україну. Але про Італію в цих зверненнях не йшлося.

Нагадаємо, у стикових матчах Італія вилетіла мінімально поступившись Північній Македонії (0:1), а збірна України з таким самим рахунком програла Уельсу.