23 жовтня 2022 08:35

Вболівальники "Реала": "У Луніна є лише один недолік – він не найкращий воротар світу"

"Реал" виграв важливий матч Прімери з "Севільєю", а у заявку на гру потрапив Тібо Куртуа, який уже тренувався кілька днів у загальній групі. Фактично всі іспанські журналісти та популярні сайти були впевнені, що Куртуа одразу вийде в основному складі. Говорив про це і Карло Анчелотті, який сказав, що з нетерпінням чекає на повернення Куртуа, незважаючи на те, що Андрій Лунін гідно замінив бельгійця, поки його травмували.


Думка журналістів та тренера "Реала" зрозуміла і всім давно відома, що Куртуа – ключовий гравець мадридського клубу. Тому було цікаво пройтися іспанськими форумами та сайтами, щоб подивитися, як уболівальники "Реала" оцінили гру Луніна і як поставилися до того, що Анчелотті так поспішав повернути Куртуа.


Ще однією темою, актуальною останніми днями, можна вважати інтерв'ю Тібо Куртуа після отримання призу найкращому воротареві року. Голкіпер "Реала" сказав, що люди недооцінюють його внесок у перемоги мадридського клубу. Як і внесок більшості воротарів у перемоги клубів та збірних. Тому що вся слава дістається тим, хто забиває вирішальні голи, а не тим, хто рятує команду.


Repepillo: Куртуа каже, що всі недооцінюють роль воротарів у команді, але це не так. Так, ключові нагороди дістаються форвардам, але всі розуміють, чому це відбувається. Але можна подивитися на Луніна, який уже багато років чекає на свій шанс. Він непогано проявив себе, але що ми бачимо? Анчелотті все одно чекає на Куртуа, тому що цінує його внесок у команду, чи не так?


Eivimal: Мені навіть шкода Луніна. Він як коханка, яка 10 років чекає, поки чоловік покине свою дружину. Але, крім обіцянок, нічого не може дочекатися, крім рідкісних побачень, після яких він знову і знову повертається до дружини. Так і Лунін чекатиме, поки "Реал" не "розведеться" з Куртуа, що навряд чи станеться найближчими роками.


Counterspell: Насправді Лунін себе добре виявив у цих матчах. Не думаю, що він заслужив таку жорстку критику на свою адресу. Куртуа теж іноді помиляється. Будь-який воротар помиляється, із цим треба змиритися. Не можна бездумно критикувати Луніна за будь-який пропущений гол. Це майже завжди наслідок поганої гри захисників.


Sintra: Щоб вигравати Лігу чемпіонів та Прімеру, "Реалу" потрібні найкращі гравці. Куртуа - найкращий воротар світу на даний момент. Лунін нескінченно далекий від цього, тому він має бути вдячний, що "Реал" його взагалі тримає в команді і іноді випускає на поле.


Piligrim: Свого часу Куртуа припускався багато помилок у "Реалі". Хоча він якраз прийшов у команду вже як зірка. Він чудово проявив себе у топ-клубах і цим звернув на себе увагу "Реала". Але це не вберегло Куртуа від критики та провальних матчів. Тому не варто шукати помилок у кожній дії Луніна, він був досить надійний, як для запасного воротаря.


El_Luxo: Нічого не маю проти Луніна, але я радий, що Куртуа повернувся до основного складу. Напевно, це безглуздо, але коли українець виходив на поле, я постійно чекав від нього якоїсь каверзи.


Verato: Замість Луніна можна поставити на ворота будь-якого голкіпера з клубу Прімери або навіть Сегунди, і ніхто не помітить різниці. Коли замість Куртуа виходить Лунін, то різниця очевидна навіть тому, хто дивиться футбол раз на рік.


Frawi: Лунін – це гарний воротар. Просто заведено його порівнювати з Куртуа, а це неправильно. І я навіть не говорю про їхній рівень гри. Просто кожен футболіст, у тому числі воротар, має свій стиль гри. Лунін не повинен грати в такому ж стилі, як і Куртуа. Але люди цього не розуміють та кричать: він не такий, він інший. Але це не обов'язково погано. Деколи це навіть добре.


JoyBarre: Пам'ятаю, що я довго сміявся з Куртуа у перших матчах за "Реал". Хлопець здавався якимсь незграбним, неправильної статури, з відразливою зовнішністю. Мені здавалося, що такий воротар ніколи не гратиме довго за "Реал". Але зрештою я помилився. Куртуа звик до нової команди і почав її постійно рятувати. Деякі матчі ми не програли лише завдяки Тібо. Можливо, що і Лунін колись стане для нас важливим гравцем.


Ammarasco: А я раніше був одним із головних критиків Луніна. Не розумів, навіщо нам потрібний такий воротар. Але тепер розумію, що має потенціал стати номером один для "Реала".


Rengel: Я хотів би похвалити Луніна хоча б за те, що він мовчки чекає на свій шанс. Ніколи не чув від нього критики на адресу тренерів чи керівництва клубу через те, що він не отримує ігрової практики. Він просто працює щодня і чекає. Це гідно поваги.


Xavier99: Бути частиною "Реала" - це вже найголовніше досягнення для будь-якого футболіста. Ніхто не хоче йти з нашого клубу, навіть запасні гравці. Тому Лунін радіє з того, що зіграв хоча б кілька матчів, поки Куртуа хворів. Свій слід в історії клубу українець уже лишив.


CervezaMadrid: Мені не дуже подобається Лунін, але й від Куртуа я не в захваті. Вважаю, що це переоцінений воротар, котрий часто помиляється. Після Касільяса у нас у команді не було висококласних воротарів, та ще й з такими людськими якостями, як у Касільяса.


MJ77: Дайте час Луніну. Він добре виявив себе, поки Куртуа був відсутній. Але бути стабільно основним він поки що не готовий. Не в "Реалі". Але дуже важливо, що Лунін отримав такий солідний досвід і навіть зіграв проти "Барселони". І при цьому зіграв добре. Думаю, що за два-три роки Лунін вже буде готовий повноцінно замінити Куртуа.


RealBangladesh: Куртуа сказав правильні слова. Він не просто воротар, він футболіст, який розпочинає атаки своєї команди. Куртуа відчуває ритм, він добре бачить поле і справді може успішно розпочинати атаки. У Луніна цієї якості немає. Йому треба ще багато працювати над собою.


Ilcodino: Хороший воротар – це не тільки той, хто відбиває багато ударів. Але й той, якому довіряє команда. Мені здається, що Лунін не відчуває партнерів по команді. Він має передбачати дії захисників, їхні можливі помилки, але Лунін не має такої інтуїції.


Xardinero: Анчелотті не ворог собі. Не дарма він так сильно чекав на повернення Куртуа. Лунін – нормальний воротар, але його максимум – це місце на лаві запасних "Реала". І виходити іноді на поле, коли основний голкіпер має проблеми.


Frio: Куртуа є Куртуа. Луніну до нього дуже далеко у всіх сенсах. Українцю треба більше працювати над собою, аби хоч би наблизитися до такого високого рівня. А час у Луніна є. Він ще довго буде запасним. Поки Куртуа не попрощається з "Реалом".


Nebojsa: Не можу сказати, що сумуватиму за Луніном. Він не виявив себе видатним воротарем за ці 6 матчів або скільки він там зіграв. Можливо, у майбутньому Лунін і буде гравцем основи "Реала", але зараз він заслужено повертається на лаву запасних.


Solano: Лунін - хороший воротар, він заслужено займає своє місце резервного голкіпера в "Реалі". Думаю, що він це довів у останніх матчах. Але… Лунін має лише один недолік – він не найкращий воротар світу. Щоб конкурувати з Куртуа або витіснити бельгійця з основи, треба бути хоча б другим найкращим у світі. Лунін навіть у топ-10 найкращих голкіперів світу не входить.