20 жовтня 2022 17:23

"Над нами пролетіли два літаки": Шаран - про перемогу над "Металістом 1925" і чому Селезньов грав за "Там-Там"

Після перемоги над Металістом 1925 року головний тренер закарпатської команди Володимир Шаран дав ексклюзивне інтерв'ю сайту FanDay, у якому розповів про те, як прогресують молоді таланти Твердохліб, Горін, Воробчак та Кулієв, пояснив, чому Селезньов грав не за Минай, а за «Там-Там» Волинь» у ветеранському матчі у Луцьку, а також пояснив, що сталося із запланованим матчем проти Шахтаря.

«Наприкінці зустрічі над нами пролетіли два літаки – новий досвід і для мене, і для моїх гравців»


– Володимире Богдановичу, вітаю вас із перемогою над добротною командою, якою, безумовно, є Металіст 1925. Зараз у Миная однакова кількість очок з київським Динамо. Як вам такий сусідство у турнірній таблиці?

- Дякую за вітання. Щиро кажучи, не дивимося на сусідів за турнірною таблицею. Стежимо за собою. Здобули дуже важливі три очки на виїзді у важкій ситуації, в якій опинилися обидві команди. Три з половиною години просидіти у холодному бомбосховищі непросто.


Добре, що вдалось дограти наш матч. Наприкінці зустрічі над нами пролетіли два літаки – новий досвід і для мене, і для моїх гравців. Психологічно це, звісно, вплинуло всіх учасників поєдинку.


Добре, що ми витримали і, виявивши морально-вольові якості, вирвали перемогу дуже добротної команди. Думаю, ми більше хотіли перемогти.


– Цього сезону непогано заявили про себе ваші молоді гравці – Твердохліб, Горін, Воробчак, Кулієв… Як оцінюєте їхній прогрес?

– Поки що рано робити якісь висновки. Про це можна буде поговорити взимку, коли закінчиться перша частина чемпіонату.

«Через матчі ветеранів Селезньов набирає оптимальні фізичні кондиції»


– Свого часу Ахмедзаде та Нурієв, будучи гравцями Миная, змінили громадянство та почали виступати за збірну Азербайджану. Кулієв може піти їх стопами?
– Чесно кажучи, не знаю. Я з ним часто спілкуюся і для мене найголовніше, щоб його продовжували викликати до молодіжної збірної України, щоби він приносив користь нашій країні. А взагалі, йому ще дуже багато треба працювати над собою. Я не дарма критикував його перед грою з Металістом 1925 року.

– Селезньов цього сезону мало грає за Минай, але нещодавно взяв участь у благодійному матчі ветеранської збірної України. Це сталося з вашого дозволу?
- Звісно. Це було зроблено для того, щоб він швидше набрав оптимальної форми.


– Вашим наступним суперником у чемпіонаті стане «Шахтар». Чи готові дати бій учаснику Ліги чемпіонів?
– Шахтар звернувся до нас із проханням перенести цей поєдинок, щоб він міг підготуватися до вирішального матчу у Лізі чемпіонів. Ми пішли назустріч, бо донеччани дуже багато роблять для українського футболу та заробляють гроші, які, зокрема, витрачають на ЗСУ. Наша гра із «гірниками» пройде у грудні.


- Які завдання ви ставите перед Мінаєм цього сезону?
- 12-е місце в УПЛ.