16 жовтня 2022 22:50
2

Мірча Луческу зазнав 40-ї поразки в чемпіонатах України

Поєдинок із «Шахтарем» (1:3) став 50-м для Мірчі Луческу у чемпіонатах України біля керма «Динамо». Під його керівництвом кияни здобули 37 перемог, 8 зустрічей завершили внічию, 5 програли, 114 м'ячів забили, 33 пропустили.


Тим часом поразка динамівців від гірників виявилася 40-ю для румунського тренера в УПЛ. Верх над Луческу брали тренери 18 клубів елітного дивізіону. Найчастіше наставники «Динамо» – 7 разів, «Дніпра» – 6, «Ворскли» та «Зорі» – по 3. А якщо переходити на особи - Мирон Маркевич – 4.

До речі, Ігор Йовічевіч став 8-м іноземним тренером, який записав у свій актив перемогу над Містером, у тому числі 4-м після Хуанде Рамоса, Луїша Каштру та Патріка ван Леувена – з далекого зарубіжжя.

Юрій ЛЯХОВЕЦЬКИЙ

С дебютом Мирча продолжай в том же духе может до 100 поражений дойдете
Сховати
Андрей Николаевич Шевченко, ьагато хто зараз криткиує Луческу, ніби від нього залежить все. Насправді будь який ГТ обмежений ресурсами, які надає власник клубу. Прийде новий ГТ і щось зміниться? На хвилі переміни місяць-два, і буде те саме, як не гірше.
Чи несе відповідальність Луческу? Звісно, по умовчанню кожен ГТ несе цю відповідальність. Врешті-решт, це включає в себе відставку. В подібній ситуації був Ребров. Для нормального функціонування команди потрібні були переміни і ресурси, як він бачив. Власник не готовий був до цього, Ребров пішов.
Я вдячний Луческу за перший його сезон, він дав результат. Можливо і другий був би хорошим, але сталось, як сталось. Наразі не бачу, за рахунок чого він може змінити стан справ у команді. Тому його відповідальність в тому, щоб піти.