4 жовтня 2022 09:26

ЗМІ: Україна планує приєднатися до заявки Іспанії та Португалії на проведення ЧС-2030

Україна планує приєднатися до Іспанії та Португалії та подати спільну заявку на проведення чемпіонату світу з футболу у 2030 році, повідомляє The Times.


Зазначається, що у разі успішного подання заявки Україна прийматиме матчі однієї з груп турніру. Ця ідея була схвалена президентом Володимиром Зеленським та національними урядами Іспанії та Португалії. Офіційна інформація про партнерство може бути оголошена іспанськими та португальськими футбольними чиновниками у середу у штаб-квартирі УЄФА.


Джерело додає, що для проведення світової першості будуть потрібні гарантії безпеки, проте очікується, що до 2030 року війна на території України остаточно завершиться, а процес відновлення країни вже розпочатиметься.


У разі подання заявки Україна, ймовірно, разом з Португалією та Іспанією стануть фаворитами. При цьому серйозною вважається потенційна спільна заявка Саудівської Аравії, Єгипту та Греції, навіть якби це означало проведення ЧС узимку, як цього року в Катарі. Тоді ці країни отримають підтримку одразу трьох конфедерацій – Азії, Африки та Європи. Серед інших претендентів – представники Південної Америки.


Жодну заявку ще офіційно не підтвердили президентом ФІФА Джанні Інфантіно – останнім часом він веде переговори з лідерами зацікавлених країн.