3 жовтня 2022 19:53

Ігор ЦИГАНИК: "Чим "Шахтар" кращий за "Динамо" чи "Дніпро-1"? Бо домовився з "Львовом", а ті пішли в них "на повідку"?"

Ігор Циганик висловив свою думку щодо згоди УПЛ на перенесення матчу "Шахтаря" в УПЛ.


"Чесно кажучи, не бачив, що Вацко там про мене говорив, але свою позицію з цього приводу поясню. Я багато років у цьому футболі й бачив багато чого. Будь-яка дрібниця може суттєво вплинути на ситуацію, яка відбувається в турнірній таблиці у різних ключових моментах, коли з’ясовуються стосунки між командами, стосунки в очковому запасі. Будь-яка така історія може дуже сильно вплинути. Ми пройшли часи Лобановського, коли заради гри команди в Лізі чемпіонів їй там переносили 4-5-6 турів. Всі вже закінчили й пішли на відпочинок, а деякі ще дограють з "Динамо". Бо це ж гранд, треба зробити "коротку дорогу". Так не має бути, це неправильно.


Ми багато років боролися за повагу до календаря. Говорили, що УПЛ – організація, яка повинна забезпечувати однаковий підхід до всіх. Розуміємо, що йде серйозна боротьба за чемпіонство. У нас ніколи не було такого щільного календаря. Чим "Шахтар" кращий за "Динамо" чи "Дніпро-1"? Бо вони просто домовилися зі "Львовом", а ті вирішили піти "на повідку" та погодитися на цю історію? А де ж УПЛ?


Ми ж повинні забезпечити всім однакові умови, щоб спортивна складова була на найвищому рівні. "Шахтар" дуже втомиться після "Реала"? Так й "Динамо" втомиться. Так і "Дніпро-1" втомиться, а вони теж набирають очки в скарбницю. Говорити про те, що рівень команд інший… Ну так не грайте тоді в Лізі чемпіонів. Не знали, що така буде історія?


Про яку солідарність та повагу до конкурентів може йти мова, коли є така історія. Якщо хочете перенести, то створіть такі умови, щоб усі решта перенесли. Але з іншого боку це вже неповага до "Руха". "Динамо" не буде переносити матч та звертатися до УПЛ, бо є повага до суперника", - сказав Циганик.