3 жовтня 2022 18:20

"Кривбас" закликав "Зорю" змінити логотип на українськомовну версію

"Кривбас" закликав "Зорю" змінити логотип на український варіант.


Учора, 2 жовтня, перед очним матчем пресслужба криворізького клубу опублікувала анонс гри, у якому використала перероблене лого з надписом "Зоря Луганськ" замість "Заря Луганск".


https://pictures.ua.tribuna.com/image/524541b3-9dfd-496a-b688-90ad6dd02501?width=828&quality=80


Сьогодні "Кривбас" в офіційній заяві прокоментував свої дії.
"Вчорашня ситуація перед матчем проти "Зорі" ще раз звернула увагу футбольної спільноти на те, що луганський клуб досі використовує російськомовну версію логотипа. В цій ситуації, коли в Україні з 2014 року йде війна, а з 24 лютого відбулося повномасштабне вторгнення рашистів на нашу землю, коли країна-агресор кожного дня вбиває українців, у когось в нашому футболі ще залишаються логотипи російською мовою?!


Це порушує як юридичні, так і в першу чергу всі моральні норми. Ми просимо керівництво ФК «Зоря» (Луганськ) використовувати українську версію своєї емблеми. Ми навіть зробили її для луганської команди. Також ми закликаємо всі клуби УПЛ та ЗМІ використовувати виключно варіант логотипа з державною мовою. Луганськ – це УКРАЇНА!» - йдеться у повідомленні.


Також щодо перебігу подій висловився віцепрезидент "Кривбаса" Артем Гагарін, адже "Зоря" у відповідь використала на табло стадіону старий варіант лого команди за 2013 рік.

"Або випадково, або невипадково клуб "Зоря" вирішив використати наш старий логотип, який був ще до збанкрутування у 2013 році. Мабуть, хотіли нас "підколоти". Але вийшло навпаки. Зверніть увагу, що навіть у 2013 році у "Кривбаса" логотип вже був українською. Слава Україні, Слава ЗСУ! Змініть лого, ми його вам вже переробили, вишлемо на пошту клубу", - сказав Гагарін, опублікувавши відео зі стадіону.