1 жовтня 2022 20:14
2

УАФ втратила телеправа: підписано зміни до закону, який передає права на трансляції матчів Прем'єр-ліги клубам

Президент України Володимир Зеленський підписав зміни до Закону України «Про фізичну культуру та спорт», які змінюють регулювання телетрансляцій спортивних заходів.

Перед стартом нового сезону чемпіонату України УПЛ підписала угоду з УАФ про передачу комерційних прав на трансляції поєдинків. За цією угодою всі телеправа перейшли до УПЛ. Раніше ми робили юридичний розбір телеправ на матчі УПЛ і дійшли висновку, що вони належать до УАФ.


Більшість клубів УПЛ вирішили створити єдиний телепул, переможцем якого стала міжнародна компанія Setanta Sports. Клуби, які були проти (Динамо, ФК Рух, Дніпро-1, Зоря та Металіст), звернулися до Верховної Ради України, щоби на законодавчому рівні передати права на трансляції від УАФ до клубів.

У найкоротші рядки депутати розробили зміни для вищезазначених клубів і швидко їх прийняли. Зміст цих змін ми розбирали у цьому матеріалі.


Останньою надією на справедливість залишалося те, що на цей закон накладе право вето Президент України, але Зеленський цього робити не став і вчора зміни до закону були опубліковані в газеті «Голос України».

Таким чином, на сьогоднішній день телеправа на матчі УПЛ належать не УАФ, а клубам господарям поля, які є безпосередніми організаторами поєдинків.

Для "блакитного злодія" павелки перший дзвіночок.