1 жовтня 2022 09:45

Трансфер форварда "Дніпра-1" у "Бенфіку" зірвався – українцю обіцяли англійське і португальське громадянство

Журналіст Михайло Співаковський повідомив деталі невдалого переходу нападника дніпрян Даніеля Ківінди у португальський гранд.


"Він був на перегляді у Бенфіці півтора місяця. Проблема в тому, що він привіз до Лісабона разом із собою мікротравму.

Всі чекали, поки він відновиться, але він не одужав остаточно, поїхав до Базеля, і там якийсь дивак влетів йому в ногу на одному з тренувань.

Напередодні гравець повернувся в Україну, він був у Лондоні. Йому виповнилося 18 років, це серйозне рішення. Він розуміє наслідки цього рішення. Зараз він повертається в СК Дніпро-1 U-19, але треба розуміти, що грати він не буде. У нього пошкодження бокової зв'язки коліна, десь 3-4 місяці, тобто до наступного року він буде лікуватися", – сказав Співаковський у програмі "ТаТоТаке".

Нагадаємо, Ківінда – вихованець Академії СК Дніпро-1 (в ДЮФЛУ провів 68 матчів, в яких забив 37 голів). Минулого сезону став найкращим бомбардиром чемпіонату України U-19 (14 голів у 16 матчах). Раніше повідомлялось, що Ківінда може отримати статус біженця Україна ризикує остаточно втратити зірочку юніорського рівня – футболіст може стати громадянином Англії і, як наслідок, португальське чи навіть англійське громадянство.


Фото - СК "Дніпро-1"