30 вересня 2022 22:38

Журналіст: Петраков може очолити одну з юнацьких команд у разі виходу зі збірної України

Ведучий «ТаТоТаке» поділився думками про майбутнього головного тренера збірної України Олександра Петракова.


«Я вважаю, якщо Петракова звільнять з посади головного тренера збірної України, то це не буде кінцем його кар'єри. За моєю інформацією, навіть якщо Петраков не буде головним тренером збірної з січня 2023 року, він з ймовірністю отримає роботу в юнацьких командах.

Петраков - це людина, яка не проявила себе на клубному рівні, не дуже заточена під такий режим роботи. Олександр Васильович – тренер збірних. Якщо ми трохи поринемо в історію його роботи в УАФ (тоді ще ФФУ), то я скажу, що багато разів він був близьким до звільнення.

Він був близьким до відходу не через результати - навпаки, результати допомагали йому залишитися на посаді. Я знаю майже напевно, що якби Петраков програв у півфіналі молодіжного ЧС-2019 Італії (що було б зрозуміло) чи, не дай Боже, у фіналі поступився корейцям, то, можливо, його кар'єра на серйозному рівні б завершилася вже тоді.


Петраков - це людина, яка завжди розуміла, що тільки результат повинен допомогти йому залишитися на своїй посаді і рухатися вперед. Це людина, яка просто звикла, перебуваючи на краю, на межі своїх можливостей, вигризати, вичавлювати результат у всіх форс-мажорних обставинах.


Якби збірна України не програла Уельсу у плей-офф кваліфікації до ЧС-2022 чи Шотландії у Лізі націй, зараз ми б не порушували питання про відставку Петракова. Але сталося так, що вперше у своїй кар'єрі Олександр Васильович програв два найважливіші матчі майже поспіль.


Мені здається, що це знак долі, що вказує на нашу асоціацію, що треба рухатися в якомусь іншому напрямку, що стосується перспектив всього інституту збірних», - сказав Співаковський.