29 вересня 2022 13:51
1

НАТО про "Північні потоки": Умисна атака зустріне рішучу відповідь

НАТО після кількох витоків на газопроводах "Північний потік-1" і "Північний потік-2" обіцяє рішучу відповідь у разі умисної атаки на критичну інфраструктуру членів Альянсу.


Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у заяві Північноатлантичної ради.


Пошкодження газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2" у міжнародних водах Балтійського моря викликає глибоке занепокоєння НАТО.


"Вся наявна наразі інформація вказує на те, що це є результатом навмисних, безрозсудних та безвідповідальних актів саботажу. Ці витоки створюють ризики для судноплавства та завдають значної шкоди навколишньому середовищу. Ми підтримуємо розслідування, що проводяться з метою визначення походження шкоди" - йдеться у заяві.


Члени Альянсу нагадали про своє зобов'язання бути готовими до примусового використання енергії та інших гібридних тактик державними і недержавними суб'єктами, стримувати їх і захищатися від них.


"Будь-який навмисний напад на критично важливу інфраструктуру членів Альянсу зустріне об'єднану і рішучу відповідь" - йдеться у заяві.


Як відомо, на газопроводах "Північний потік-1" та "Північний потік-2" на початку тижня сталися витоки газу. Припускають, що це могло трапитись через підрив трубопроводів.

Та вступайте вже в війну . Що ви кота за яйця тянете .
Мордор має бути знищено.