29 вересня 2022 08:02

Фердинанд про расизм: "Футбол може зіграти хорошу роль у висвітленні проблеми, але цього не відбувається. Це призводить до зневіри"

Ріо Фердінанд висловився про расистський інцидент за участю Рішарлісона.


Нагадаємо, у нападаючого збірної Бразилії кинули банан, коли він святкував гол у ворота Тунісу в товариському матчі (5:1).


«Я не кажу, що футбол може змінити чи вилікувати расизм, бо я був би ідіотом, якби так думав. Але коли твої власні діти прокидаються і питають: «Тату, ти бачив, як у Рішарлісона кинули банан?» - це божевілля.


Футбол може зіграти хорошу роль у висвітленні проблем та об'єднанні зусиль, щоб змусити можновладців вжити заходів для захисту людей. Але це не відбувається. Це приводить мене до смутку.


Ймовірно, у соціальних мережах та в засобах масової інформації загалом було стільки ж уїдливості та істерії у зв'язку з цим інцидентом з бананом, як і в тому випадку, коли Рішарлісона рознесли за карбування м'яча (гравця «Тоттенхема» звинувачували у провокаціях після епізоду у матчі з «Ноттінгем Форест», коли бразилець почав карбувати м'яч перед суперниками – прим. Sports.ru). Тільки вдумайтесь. Це шалено і ненормально.


Я не бачу, щоб федерації футболу повністю підтримували цих гравців і виступали категорично проти расизму, або скликали велику прес-конференцію та говорили: «У нас цього не буде», – сказав колишній захисник «Манчестер Юнайтед» на своєму ютуб-каналі.