28 вересня 2022 14:37

Поліція почала розслідування проти пропутінського британця, який знущався над українськими військовополоненими на відео після їх захоплення

Поліція розслідує справу пропутінського британця, який знущався над українськими військовополоненими Ейденом Асліном і Шоном Піннером на відео після їхнього захоплення.


43-річний Філліпс, який родом з Ноттінгема, завантажив відео своєї 44-хвилинної "словесної атаки" на 28-річного Ейдена в наручниках, який був поранений і страждав у в'язниці в Донецьку.

Депутати заявили, що він порушив Женевську конвенцію , яка забороняє зйомку, спрямовану на "приниження" військовополонених.

Ейден, незважаючи на службу в українській армії, сказав: "Він говорив зі мною так, ніби моя доля була вирішена. Він ніби знав, що мене стратять. Він був співучасником моїх тортур".

Мама Ейдена, 51-річна Анджела Вуд, сказала: "Одного разу він опиниться на лаві підсудних. Я буду спостерігати. Ми досягнемо справедливості".

Ейден, який повернувся додому в Ньюарк, штат Ноттс, після обміну полоненими, підтвердив, що поліцейські запитували його про роль колишнього держслужбовця Філліпса, який переїхав жити в Україну.

Метеорологічна поліція заявила: "Ми продовжуємо співпрацювати з українською громадою у Великобританії, щоб ідентифікувати потенційних свідків і жертв".