28 вересня 2022 10:50
4

Андрій ЯРМОЛЕНКО: "Ми заслуговували на перемогу у матчі з Шотландією"

Півзахисник збірної України Андрій Ярмоленко прокоментував підсумок матчу з Шотландією (0:0) у Лізі націй. Його слова з Кракова передає кореспондент Tribuna.com Ірина Козюпа.


- Ми не забили свої моменти. У футболі таке трапляється.

- Чому не було останньої навали в кінці матчу?

- Мені здається, що була. Були спроби забити гол. Зрозуміло, що нам потрібно було перемагати. Думаю, ви бачили, що був один кутовий, інший. Все, що могли, ми зробили. Я вважаю, що хлопці - молодці. Вони віддали максимум, віддали всі сили, щоб здобути результат.

- На старті матчу було дуже багато боротьби, багато фолів. Було видно, що ви хочете одразу відібрати м'яч на чужій половині поля. Це була тренерська установка?

- Так, це була тренерська установка - грати агресивно, вигравати підбори, вигравати боротьбу, тому що в першому матчі ми все це програли і програли гру. У футболі дійсно дуже важливо вигравати боротьбу. Вигравати підбори. Статистику я ще не бачив, але я впевнений, що ми зіграли набагато краще, ніж в першому матчі. Ми грали, можна сказати, вдома. Був повний стадіон, вболівальники гнали нас вперед. Я вважаю, що ми заслужили на перемогу. Але коли ти не забиваєш такі моменти, як в мене був, то ігри не виграєш.

- Як м'яч (після удару Ярмоленка - прим. Tribuna.com) не залетів туди?

- Таке трапляється. Іноді ти можеш забити з якогось напівмоменту, коли ніхто не очікує, може статись якийсь рикошет чи щось ще. А іноді ти не забиваєш стовідсоткові моменти, і це коштує команді результату. Звісно, прикро, що не забили свої моменти. Якби забили, то гра складалася б по-іншому.

Звісно, я розумію, що я атакуючий гравець і повинен забивати голи. Це й так зрозуміло. Я розумію, що повинен забивати такі моменти.

- Коли ви дізнались, що Петраков покидає збірну?

- А хто вам таке сказав?

- Не скажу.

- А. Ну тоді і я вам не скажу.

- Можна посперечатись щодо останніх хвилин. На мою думку, класичної навали не було.

- Ви хочете сказати, що ми не боролися? Ми можемо сперечатися. Був один кутовий з одного боку, другий - з іншого. Незрозуміло, чи був пенальті. Якщо суддя не поставив - значить, його не було. Я просто не знаю, яку ви навалу очікуєте - щоб воротар пішов? Звичайно, я теж хотів, щоб вона закінчилась голом, і ми перемогли.

Ще раз скажу - всі хлопці віддали максимум сьогодні. По самовіддачі немає питань ні у кого: ні у вболівальників, ні у вас, хоч ви намагаєтесь до чогось прискіпуватись, але у вас не вийде. Всі хлопці молодці. Щодо віддачі та бажання перемогти претензій не може бути. Якщо б ми забили свої моменти, то цих питань не було б. Я готовий до критики. Якщо хочете, ви можете критикувати мене за той момент, який я не забив, - сказав Ярмоленко.
Баобаб він і в Африці баобаб
Да он с детства такое не забивает ))) Но победить должны были ....
Ступню треба тримати жорстко, а не так щоб вона була як у собаки хвіст, тому й промазав!
Такі мʼячі треба забивати на 100%!