27 вересня 2022 13:20

Кантона про ЧС у Катарі: "Бойкот – справа політиків, вони мають владу. Занадто просто звинувачувати гравців, кар'єра яких триває 10 років"

Ерік Кантона пояснив, чому бойкотує чемпіонат світу у Катарі.


- Якщо якийсь гравець скаже: "Я бойкотую чемпіонат світу", то я подумаю: "Браво". Але не можна засуджувати 20-річного футболіста, кар'єра якого триває 10 років, і якого по 24 години на добу оточують люди зі світу футболу.


Але треба говорити про футбольні федерації, про політиків, які мають силу, щоб заявити: «Ні, ми не поїдемо на чемпіонат світу». Не варто розчаровуватись, коли гравці не хочуть бойкотувати чемпіонат світу, бо це насамперед справа політиків, президентів, федерацій та міністрів.


Вони мають справжню владу, і вони можуть оголосити турніру бойкот. Звинувачувати гравців – це дуже просто.


- Чи ви стали б амбасадором ЧС-2022, як Бекхем?


– Я б у жодному разі цього не зробив. Я вчинив би навпаки. Ще у січні 2022 року я почав говорити про це. Можливо, я був першим із тих, хто висловився. Але я вільний, а тому можу це робити. І, звісно, колишнім футболістам платять за такі послуги...

Можливо тоді вони не знали, що там відбувається. А якщо знали, то, як я вважаю, вони вчинили неправильно. Думаю, це велика помилка. Дуже велика помилка, – сказав колишній нападник "Манчестер Юнайтед".