24 вересня 2022 22:12

"Динамо" U-16 побореться за п’яте-восьме місце на Euro Youth Cup у німецькому Саарлуї

24 вересня у німецькому місті Саарлуї розпочався престижний міжнародний футбольний турнір Euro Youth Cup-2022. У ньому представлене і київське «Динамо» академічною групою вікової категорії U16 під керівництвом Юрія Дмитруліна. За вихід із групи «В» до півфіналу динамівці змагалися із англійським «Тоттенхемом», німецькими «Кельном» та «Саарбрюкеном».


До Саарлуї для участі у турнірі тренерський штаб взяв такий склад: Артем Сьомка, Максим Роєнко, Олексій Рибак, Даніель Дехтяр, Олександр Білий, Максим Дорошенко, Максим Галкін, Ростислав Човгаленко, Павло Люсін, Євген Малюта, Максим Калінкін, Богдан Редушко, Костянтин Губенко, Володимир Звягінцев, Святослав Черчукан, Максим Букатий, Максим Белев’ят, Володимир Озимай, Максим Бурлаков.

У перший ігровий день наша команда зіграла усі три поєдинки групового раунду. Зазначимо, що у змаганнях динамівці були представлені футболістами на рік молодшими. Усі інші учасники мали у своєму складі футболістів 2006 та 2007 років народження (U17 та U16), а кияни задіяли гравців 2007 та 2008 р.н. (U16 та U15). Також зазначимо, що наша команда більше, ніж півроку не проводила офіційних поєдинків, в той час, як у суперників юнацькі першості у самому розпалі.

Спочатку кияни помірялися силами із ФК «Кельн». Через те, що поєдинки на цьому етапі складалися всього з одного тайму, який тривав 25 хвилин, багато часу для розкачки у команд не було. Протягом певного часу боротьба тривала у середині поля, якщо команди і наближалися до воріт одна одної, то удари були дальніми та неточними, або ж воротарям не складало труднощів забрати м’яч. Нарешті, на 17-й хвилині Звягінцев ціною травми заробив пенальті, оскільки суперник дуже жорстко зіграв проти нього у власному штрафному майданчику – Володимиру навіть знадобилася допомога лікаря. Одинадцятиметровий удар чітко та впевнено реалізував Редушко, вивівши киян уперед. Але за п’ять хвилин до фінального свистка «Кельну» вдалося відновити рівновагу: після подачі від кутової позначки гравець суперника найкраще розібрався у штрафному майданчику та головою переправив м’яч у сітку. У відповідь той же Редушко виконав перспективний штрафний удар, завдавши удару у площину воріт, але голкіперу вдалося зреагувати та вибити м’яч. Біля протилежних воріт німці виконали ще один кутовий та завдали удару по володінням Сьомки з гри. Але у першому випадку надійно зіграли наші захисники, а у другому м’яч пролетів повз стійку. Тож перший поєдинок динамівців на Euro Youth Cup-2022 завершився внічию 1:1.

Після півгодинної перерви українці провели другий матч групового етапу проти англійського «Тоттенхема», який вже мав у своєму активі три очки за перемогу над «Саарбрюкеном». Тренерський штаб динамівців провів ротацію у складі, випустивши на поле інших футболістів, щоправда протягом матчу робив заміни. Перший небезпечний момент створили суперники: киян виручила хрестовина, прийнявши на себе удар англійців після подачі зі стандартного положення. А на п’ятій хвилині англійці повели у рахунку – з першим ударом із меж штрафного майданчика впорався Сьомка, але на добиванні першим опинився суперник та відправив м’яч у сітку. На 10-й хвилині «Тоттенхем» подвоїв рахунок ударом приблизно з лінії штрафного майданчика повз нашого воротаря. До завершення поєдинку кияни провели кілька хороших контратак та загрожували воротам англійців зі стандартних положень, але скоротити відставання у рахунку так і не вдалося.

У заключному поєдинку групового етапу проти німецького «Саарбрюкена», який відбувся одразу після матчу з «Тоттенхемом», для збереження шансів на боротьбу за вихід з групи нашу команду влаштовувала лише перемога бажано з великим рахунком. На початку зустрічі Роєнко впорався із ударом у площину воріт, але надалі ініціатива перейшла до нашої команди. Незабаром добре зі штрафного пробивав Редушко, але м’яч пролетів поруч зі стійкою, ще після однієї атаки сфера опинилася в руках у воротаря, а Губенко зовсім трохи не встиг до м’яча щоб замкнути передачу до штрафного майданчика. Наприкінці зустрічі наші хлопці виконали кутовий та штрафний удари, але втілити їх у забиті м’ячі не вдалося. Така сама доля спіткала і швидко розіграний ще один штрафний поблизу воріт – м’яч пролетів вище. Тож у підсумку – нічия 0:0.

Таким чином, набравши два очка, динамівці посіли четверте місце у групі. Таку саму кількість очок має «Кельн», але у нього краща різниця забитих та пропущених м’ячів, тому він має третю сходинку. Завтра зранку «Динамо» позмагається за п’яте-восьме місце.