23 вересня 2022 17:38

З Катару масово висилають робітників-мігрантів перед ЧС-2022. Деякі отримали не всю зарплату і не покрили витрати на агентiв з найму

З Катару масово висилають робітників-мігрантів перед чемпіонатом світу-2022.


Тисячі низькооплачуваних робітників-мігрантів змушені повертатися додому з Катару до початку турніру. Багато хто з них побоюється, що залишиться без роботи, не зможе утримувати сім'ї і загрузне боргах.


Деякі робітники кажуть, що їх відправили додому до закінчення терміну контракту або без повної зарплати/допомог.


Згідно з опитуванням 25 робітників від The Guardian, вони розраховували пробути в Катарі два роки, але їх відправили додому раніше – у деяких випадках лише через 10 місяців. Багато хто з опитаних уже повернувся до своїх країн.


Деякі з них кажуть, що не відпрацювали достатній термін, щоб покрити витрати на послуги агентiв з найму, завдяки яким вони потрапили до Катару.


«Ми не хочемо повертатись. Ми бідні, тому нам потрібно працювати», – сказав один із непальських робітників, який розповів, що для отримання роботи йому довелося заплатити майже 1000 фунтів. Я ще не повернув гроші. Я буду зі збитками, якщо мене відправлять назад».


Спроби відправити робітників-мігрантів назад на батьківщину до початку ЧС-2022, швидше за все, пов'язані з урядовим циркуляром, який наказував деяким підрядникам завершити всі роботи до середини вересня та підготувати план відпустки робітників, який «максимально скоротить кількість робітників у країні» напередодні турніру.