22 вересня 2022 20:30

"Наполі" більше не зможе використовувати зображення Марадони на футболках

Суд ухвалив, що "Наполі" більше не може грати у футболках із зображенням обличчя Марадони. Такими є підсумки судового розгляду між п'ятьма дітьми Дієго Марадони та його колишнім менеджером Стефано Чечі.


За інформацією La Repubblica, клуб використав чотири комплекти форми із зображенням «відбитків пальців» Марадони після його смерті, набувши права на це зображення у підприємця Чечі за кілька місяців до того, як аргентинець помер у листопаді 2020 року. Сім'я Марадони звернулася до суду, оскільки не давала на це згоди, а адвокати домоглися судової заборони на розповсюдження та використання зображення у будь-якій формі, у тому числі на футболках, а також вимагали арешту виручки у розмірі 450 тисяч євро.


Суддя суду Неаполя Паоло Андреа Вассалло заявив, що контракт Чечі на 23 тисячі євро з «Наполі» «завдає шкоди родовим очікуванням» дітей Марадони щодо використання образу їхнього батька, «планетарного символу футболу, визнаного та впізнаваного в усьому світі, чия економічна цінність здається майже неоціненною».


Продаж шести тисяч футболок "Наполі" обмеженим тиражем із зображенням Марадони приніс валовий дохід у розмірі 900 тисяч євро, при цьому колишній менеджер отримав 50 відсотків виручки. Проти нього було винесено судову заборону з конфіскацією 150 тисяч євро.


Постанова не вплине на форму «Наполі» цього сезону, оскільки жоден із комплектів не має зображення Марадони.