22 вересня 2022 18:10
11

Офіційно. Джастін Лонвейк - гравець "Динамо"

ФК «Динамо» Київ завершив трансфер півзахисника датського клубу «Віборг» Джастіна Лонвейка.


Гравець підписав контракт із нашим клубом на 5 років.


Джастін народився 21 грудня 1999 року в Тілбурзі. Є вихованцем ПСВ (Ейндховен), до структури якого потрапив ще у 10-річному віці, перейшовши зі школи «Віллема II».


Виступав за юнацьку U19 (50 матчів, 20 голів, 6 асистів, 6 матчів у ЮЛЧ) та молодіжну U21 (33 матчі, 6 голів, 5 асистів) команди ПСВ, проте в основній так і не дебютував, підписавши контракт влітку 2019 року з «Утрехтом».


У складі «Утрехта» також грав в основному за молодіжну команду, провів 3 матчі в Ередивізі. У січні 2021 року на правах оренди до кінця сезону з опцією повноцінного трансферу перейшов у датський «Віборг», а влітку того ж року підписав із датським клубом повноцінний контракт.


У складі «Віборга» з того часу провів 60 матчів у чемпіонаті (8 голів, 7 асистів, 14 попереджень).


Цього сезону Лонвейк зіграв 9 матчів (2 голи, 1 асист) за «Віборг» у чемпіонаті та 6 ігор (1 асист) у кваліфікації Ліги Конференцій УЄФА.


Лонвейк має досвід виступів за юнацькі збірні Нідерландів різного віку.


Його основна позиція на полі – центральний півзахисник. Нерідко він також грав на позиції атакуючого та опорного півзахисника. Нинішнього сезону «Віборг» використовував Лонвейка на позиції вінгера (виступав і праворуч, і ліворуч в атаці).


Фото: ФК "Динамо"

Ямайця купили, тепер голландця, а гратиме Шепелєв, тому що пороблено.
Іноді краще щось робити, ніж нічого, а іноді навпаки всі наступні дії лише погіршують ситуацію. Як воно насправді буде - покаже майбутнє. Але сподіваюсь, що не буде адаптації на рік, розмов, що не проходив підготовку і таке інше, як то у нас зазвичай буває, і новачки вже одразу ввільються вкоманду і почнуть приносити користь.
Добро пожаловать в Динамо! Не знаю, какой он в игре, не видел. Воспитанник ПСВ и Утрехта, игрок разных возрастных сборных Нидерландов – это все отлично. Помог Виборгу выйти в датскую вышку и стал одним из лидеров команды – хорошо. На вид высокий, мощный, длинноногий – что тоже радует. Такие нам в центр полузащиты очень нужны. Желаю успехов, прогресса и без травм.
Черговий трансфер для кількості, щоб відзвітувати перед власником.
Віборг лише другий сезон у вищому дивізіоні, за складом це команда-середняк датської ліги, яка в рази поступається Мітьюланду/Копенгагену, з якого ми брали Вербіча. Тобто очікувати з такого клубу гравця, що прийде й буде робити різницю як мінімум наївно. Ряд матчів Віборга я бачив повністю, з тим же ВХ, Копенгагеном, огляди ліги також переглядаю. Гравців, які там хоч якось би виділялись не так багато, передусім це світла пляма з хвостиком - Соренсен, що утюжить всю бровку в стилі Миколенка. Цей хлопець можливо міг би нам допомогти навіть в ЛЧ, з дуже великою натяжкою це єкс-гравець голандської молодіжки Грот, такий собі двометровий Беседін, здатний продавити захисника. Забивати він багато не буде, але те ,що вимагає Луческу - боротьба за мяч, підтримка атаки - виконує дуже не погано. Здається, все. Якби ці 2 млн евро віддали за цих двох хлопців, я ще якось би зрозумів, а так...
Лонвейк - це просто здоровенний хлопець з довгим кроком, який стовбичить зліва в атаці Віборга і іноді накидає на правий кут воротарського майданчика. Якихось там навичок навіть для провідних команд Данії там не має. Якщо хтось подумав, що нездатність Кабаєва проходити за рахунок дриблінгу насичені захисти в УПЛ можна компенсувати більш фізично міцним та потужним хлопцем, то це дурість. PS. Соренсена на початку місяця забрав Копенгаген. Може на ці гроші краще було хлопців з селекційного відділу Копенгагена найняти?
Сховати
Умник, Насколько я понял,он может и ЦП сыграть при необходимости.А в молодежке ПСВ на какой позиции выступал,не знаете?
И что бы купить футболиста для помощи в еврокубках у нас нет ни денег ни класса селекции.Потому если это будет усиление на уровне ЧУ-уже хорошо.
Сховати
Ширинкович, на тій же позиції лівого півзахисника. Їх молодіжка грала у другому голандському дивізіоні, за два роки у другому дивізіоні він забив 4 мячі. Утрехт для ПСВ, як Зоря для нас, вони туди чимало списаних гравців скидують.
Умник, Гавранчіч до нас приходив із клубу Чукарічки, Шацьких із другого дивізіону, Бєлькєвіч із чемпу Білорусі. Усе може бути.
Сховати
dant, по перших двох згоден, що це селекційні знахідки. Але були вони за часів Лобановського, з його баченням вимог до гравців. Веремеев, як права рука ВВЛа, явно не додав з тих часів у селекції. Чи є у нас подібні знахідки після ВВЛа за останні 20 років?
Згадується Бетао. Так, чудовий трансфер, менше 2 мілліонів. Але ж брали экс-капітана Корінтіанса та гравця Сантоса, топових у Бразилії команд. Статусного гравця, а не ноунейма.
Валік Белькевич на момент переходу до нас лише в чемпіонаті забив понад 50 голів, грав в еврокубках. По статусу це був як Циганков зараз в УПЛ, про цю зірку всі знали, питання було - запросити.
Ну з богом.
Игру этого парня не видел,но есть уверенность,что он сильнее параолимпийцев Шепелева и Андриевского,а значит это уже усиление.Еще напа надо.
Сховати
Ширинкович, повністю підтримую - швидкий сильний - явно краще ніж Шепелев і Андрієвський