20 вересня 2022 19:24
1

Російський актор загинув у ДТП, переганяючи на Донбас машину для військових РФ

Російський актор, режисер та художній керівник театру імені Волкова Сергій Пускепаліс загинув в автокатастрофі в Ярославській області. Режисерові було 56 років. Про це пише Yarnews.net. Цю інформацію також підтверджує Baza та джерело РІА Новини.


Аварія сталася вдень 20 вересня на трасі "М8" у Ростовському районі. Актор як пасажир їхав в автомобілі Ford Transit. Він врізався у вантажівку на південному сході Ярославської області, повідомило регіональне МВС. У катастрофі загинули двоє людей, ще одну госпіталізовано. З відео очевидців, яке публікує видання Mash, випливає, що автомобіль знаходився на зустрічній смузі.


"Судячи з усього, удар прийшовся в бік мікроавтобуса з вологодськими номерами. Після такого не виживають. Я бачив одне вкрите тіло, що лежить на асфальті. Працювали рятувальники. Можливо, ще когось діставали. З боку Москви велика пробка. На місці вже всі служби ", – розповів виданню Yarnews.net один із очевидців ДТП.


Як пише ТАРС із посиланням на правоохоронні органи, Пускепаліс загинув, переганяючи з водієм броньований мікроавтобус Ford Transit для військових РФ на Донбас. Газета "Московський комсомолець" повідомляє, що загиблий переганяв автомобіль із вантажем термобілизни для військовослужбовців.


Пускепаліс народився 1966 року в Курську. Він закінчив Саратівське театральне училище та режисерський факультет РАТІ. Як режисер працював у театрах Самари, Саратова, Магнітогорська, у московських "Сучасниках" та театрі-студії Олега Табакова. Відомий своїми ролями у фільмі "Ялинки нові" Жори Крижовнікова, "Прості речі" та "Як я провів цього літа" Олексія Попогребського. За останній був нагороджений у 2010 році "Срібним ведмедем" Берлінського кінофестивалю.

Актор їздив до проросійських сепаратистських республік на сході України і розповідав, що переказував гроші на підтримку сепаратистської армії в Донецьку. Був активним прихильником російського вторгнення в Україну в 2022 році, слідом за російською пропагандою, називав його "вимушеним заходом" для "боротьби з нацизмом".

На одну гниду меньше