20 вересня 2022 16:19

Бенітес про роботу в "Евертоні": "Потрібні були зміни, але я не міг їх почати, оскільки раніше працював у "Ліверпулі"

Рафа Бенітес зізнався, що досвід роботи в Ліверпулі заважав йому в «Евертоні».

«Коли «Евертон» зробив мені пропозицію, я знав, що віддам усі сили цьому клубу і зроблю все заради покращення ситуації. Я знав, що складнощі через те, що працював у «Ліверпулі», можуть з'явитися. Можливо, я не міг ухвалювати деяких рішень. Це було зрозуміло для нас із самого початку.

У мене була зустріч із керівником одного з департаментів, і я запитав його: «Як ви вважаєте, все гаразд?» Він відповів: "Так, все ідеально". Я подумав: «Клуб витратив 600 млн. фунтів. Не може бути, що все ідеально, коли власники та фанати не задоволені».


Так я усвідомив, що нам потрібно провести внутрішні зміни, але я не міг розпочати їх одразу, бо раніше я працював у «Ліверпулі», і на це могли відреагувати так: «Ох, він прийшов, щоб міняти наш клуб».


В іншому клубі я прийняв би ті рішення, що хотів. Я робив це в минулому, тому що іноді гранично ясно, що тільки таким чином можна досягти прогресу. Але в «Евертоні» я не зміг це зробити», – сказав Бенітес.

Бенітес працював з «Ліверпулем» з 2004 по 2010 рік і виграв із клубом чотири трофеї – Лігу чемпіонів, Кубок та Суперкубок Англії, а також Суперкубок УЄФА.