19 вересня 2022 23:59

Новини з табору збірної України: приїзд легіонерів та перше тренування у Глазго

Сьогодні синьо-жовті прибули до Глазго. Як і було заплановано, українці вилетіли чартерним рейсом із Варшави об 11.00 і через три години були в пункті призначення.


У командному автобусі, що стояв просто на злітно-посадковій смузі, на партнерів уже чекав Роман Яремчук, який прилетів до Глазго трохи раніше. Одразу з аеропорту збірники вирушили до готелю Crowne Plaza. Вже там до національної команди приєдналася решта легіонерів. Після спільного обіду хлопці вирушили відпочивати перед вечірнім тренуванням.


Перше заняття на шотландській землі відбулося на полі стадіону Firhill, що є домівкою для клубу місцевого Чемпіоншипу Partick Thistle. На цьому полі синьо-жовті вже якось тренувалися — трохи більше року тому, у день гри 1/8 фіналу Євро-2020 проти Швеції.


Затишний стадіон із якісним трав’яним покриттям чудово підійшов для роботи збірників, які сьогодні працювали майже в повному складі. Колективні ігрові серії пропустили три гравці, які вчора зіграли за свої клуби.


Роман Яремчук і Тарас Качараба сьогодні мали лише відновлювальну пробіжку навколо поля. А от Віталій Миколенко, який провів учора цілий матч за «Евертон», отримав незначне ушкодження і лікарі вирішили, що йому краще сьогодні відпочити. Вже завтра медичний штаб команди зробить обстеження оборонця й визначить стан його готовності до участі в завтрашньому передматчевому тренуванні.


Офіційний тренінг синьо-жовтих на «Хемпдені» розпочнеться о 18.30 за місцевим часом. За півгодини до цього головний тренер збірної Олександр Петраков та її капітан Андрій Ярмоленко зустрінуться з представниками мас-медіа в конференц-залі арени.


Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України