17 вересня 2022 12:53

​ФІФА офіційно дозволила Еквадору брати участь у чемпіонаті світу-2022

На початку травня 2022 року за позовом Федерацій футболу Чилі та Перу до відповідних органів ФІФА Еквадор могли позбавити здобутої ними перепустки на чемпіонат світу-2022. Справа у тому, що 23-річний захисник Байрон Кастільо має колумбійське походження, а позивачі вказували відсутність у нього підстав отриманням паспорту Еквадору з подальшою участю у восьми матчах відбіркового циклу.


Окрім дискваліфікації гравця, Перу та Чилі хотіли здобути заборону для збірної Еквадору брати участь у ЧС-2022 та відповідному переграванні потенційної вакантної перепустки до Катару.

ФІФА витратила дуже багато часу на розгляд цієї справи, однак зрештою Апеляційний комітет, проаналізувавши подання всіх сторін та провівши відповідне слухання з цього приводу, підтвердив рішення Дисциплінарного комітету про закриття провадження. Було визнано, що на підставі наданих документів Байрон Кастільо повинен вважатися таким, що має постійне громадянство Еквадору відповідно до ст. 5 абз. 1 Регламенту ФІФА, що регулює застосування Статуту організації.

Таким чином, на груповому етапі еквадорці зіграють у групі А, де також зіграють збірні Нідерландів, Катару та Сенегалу.