17 вересня 2022 09:15
1

Андрій ЯРМОЛЕНКО: "Можу пообіцяти нашим вболівальникам, що ми віддамо всі сили і зробимо так, щоб їм було за нас не соромно"

Гравець національної збірної України в інтерв'ю офіційному каналу УАФ на Youtube Андрій Ярмоленко розповів, чого очікує від збору команди та майбутніх ігор.


Цього разу ти вперше приїхав з Арабських Еміратів, в цьому є певний момент новизни. Як тобі в цьому кліматі, непростому, спекотному і як ти відчуваєш повернення до європейських широт?

– Звичайно не легко, тому що дуже жарко і потрібен час, щоб звикнути. Але нічого страшного, там всі умови для футболу є – гарні поля, непоганий футбол. Я в принципі задоволений своїм рішенням. А за погодою європейською звісно скучив, тому можна зараз погуляти, подихати свіжим повітрям, тому що там дуже жарко і приходится тренуватися при температурі 40+ градусів, іноді навіть більше буває.


– Дихається легше в Європі, так?

– Звичайно, особливо коли знаходишся ближче до України.

– Коли збирається національна команда завжди піднесена мотивація, але перед нами традиційно високі завдання. Три важкі матчі, дуже непростий календар, важкі переїзди. Дуже складні у нас завдання, як дивишся на це все, бо буде дуже не просто.
– Як завжди дивлюсь на все це з позитивом, тому що я знаю наших гравців, знаю наш потенціал і знаю в який футбол ми можемо грати. Ми нікого не боїмося, всіх поважаємо, але ми також знаємо за кого ми граємо. Тому за результат я, як завжди, не можу нічого казати, але я можу пообіцяти нашим вболівальникам, всім українцям, що ми віддамо всі сили і зробимо так, щоб нашим вболівальникам було за нас не соромно. Результат вже побачимо, який буде, але я знаю, що якщо ти віддаєш всі сили в футболі, то результат потім приходить.


– Знову у нас шотландці. Вони дуже будуть хотіти реваншу, але і наше бажання знову ж таки традиційне - виграти.

– Я думаю, що минула гра – це вже історія. Зараз вже інший період, інший турнір. Готуємося як і до всіх ігор з настроєм. Коли вже всі зберемось, коли всі хлопці під’їдуть, головний тренер скаже нам за рахунок чого ми зможемо перемогти, як нам потрібно грати. Підготовка триває, радий бачити всіх хлопців, звісно скучив.


– Нажаль, цього разу маємо втрати - Шапаренко, Бущан, Зінченко і інші. Це ускладнює нам роботу?

– Звісно ці хлопці багато значать, але травми в футболі це така річ, що від цього в футболі ніхто не застрахован. Ми всі бажаємо хлопцям найшвидшого одуження, ми всі на них чекаємо. Але зараз нам доведеться грати без них. Це буде шанс для інших гравців показати тренерському штабу, що вони також готові. Звісно нам буде їх невистачати, але це футбол і нам потрібно готуватися і думати, як грати без них.


– Наші успіхи на фронті. ЗСУ майже звільнили Харківщину, є серйозні просування на Херсонщині, знаю, що ти за цим стежиш та переживаєш. І цей момент успіху наших Збройних Сил також підіймає дух. Коли збірна грає - все суспільство диситься крізь призму нашої боротьби на матчі нашої національної команди.

– Звісно ти слідкуєш за новинами, чи є позитивні моменти. Але ти розумієш, якою ціною ці позитивні моменти нам даються. Ти розумієш, що багато наших військових гине, і з однієї сторони ти звісно радієш, що ми повертаємо свої села, свої міста, а з іншою сторони, ти розумієш, що багато військових загинуло, тому дуже двояке відчуття. Я можу сказати від всієї командти та персоналу збірної, що ми вдячні нашим захисникам. Якщо б не вони, то нічого б не було – ні футболу, нічого. Ми вдячні за те, що вони роблять для наших сімей, захищають. Ми не повинні казати, що нам важко, бо кому дійсно важко - то нашим воїнам, але я не бачив, щоб вони казали як вони втомилися. Ми також не маємо право це робити. Ми повинні віддати всі сили на футбольному полі, щоб люди хоч на 90 хвилин відволіклись від всього цього і змогли просто порадіти успіхам національної збірної з футболу.

"твої слова, да Богові у вуха!"
Нічого не маю проти Андрія. Хоча його час вже спливає, на жаль.
Але "подібними словами" вже "кидались" в останній місяць, хто не ліньки, із динамівців...
Результати, як нам відомо, наочні!
Є пропозиція, перестати казати, До, а почати ДОВОДИТИ своє вміння на полі. Щоб сказати, опісля!!!
Вдачі, АНдрію, вдачі СбУ! Бо без вдачі "совковські" тренери не вміють, а "постсовковські" футболісти - не тримають...