16 вересня 2022 18:50

УЄФА опублікувала сумарну відвідуваність матчів першого та другого турів Ліги чемпіонів

Стартові тури трьох чоловічих єврокубкових турнірів у сумі подивилися на стадіонах близько 2,5 мільйонів уболівальників, півтора мільйони з яких відвідали 32 матчі Ліги чемпіонів, інформує офіційний сайт УЕФА.


Стартові тури Ліги чемпіонів УЄФА, Ліги Європи УЄФА та Ліги конференцій УЄФА залучили багато вболівальників. Сумарна відвідуваність матчів першого та другого турів становила 2,5 мільйона вболівальників.

Цьогорічний сезон став першим, коли знято майже всі обмеження, які були введені в Європі під час пандемії COVID-19 на початку 2020 року. Це дозволило вболівальникам заповнити стадіони. Два німецькі клуби в цьому плані досягли нових рекордів.

Матч дортмундської "Борусії" з "Копенгагеном" у першому турі відвідала 71 тисяча вболівальників. Насамперед єврокубкові матчі дортмундців у середньому відвідували по 66 тисяч фанатів, але введення в експлуатацію на матчах турнірів УЄФА безпечних стоячих трибун дозволило "Борусії" зібрати на п'ять тисяч більше. Знаменита "Жовта стіна" стала свідком переконливої перемоги господарів 3:0.