6 вересня 2022 15:06
1

Комітет з питань молоді та спорту рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроект, який подали президенти п'яти клубів Прем'єр-ліги

Комітет Верховної Ради України з питань молоді та спорту рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру та спорт» про розмежування спортивних заходів та змагань.


Законопроект пропонує внести зміни до Закону України «Про фізичну культуру та спорт» з метою розмежування понять «спортивний захід» та «спортивне змагання», що дозволить прозоріше визначати статус організатора спортивного заходу та організатора спортивного змагання.


Крім того, пропонується визначити поняття «організатор спортивних змагань», визначити, що спортивний клуб, який у рамках спортивних змагань проводить спортивний захід та здійснює організаційний, фінансовий та інше забезпечення його підготовки та проведення, вважається організатором спортивного заходу, передбачатиме, що організатори спортивних заходів , що проводяться в рамках спортивних змагань, можуть на добровільних засадах передавати організаторам змагань права, визначені у частині восьмій статті 45 Закону України «Про фізичну культуру та спорт», зокрема право на висвітлення спортивних заходів шляхом укладення договору на умовах, погоджених між організатором спортивних змагань заходів. та організатором змагань.


До складу комітету з молоді та спорту входить колишній президент «Динамо» Григорій Суркіс, борець Жан Беленюк, колишня легкоатлетка Ольга Саладуха та інші.

Ініціативі депутатів передувало звернення президентів «Динамо», «Дніпра-1», «Металіста», «Зорі» та «Руху». Вони заявили, що чинні правові норми недосконалі у питаннях визначення належного правовласника прав на телетрансляції футбольних матчів та необхідності їх упорядкування.